Αρχικά αγαπήσαμε το γιαούρτι του. Ύστερα μάθαμε τις κρέμες, τα ρυζόγαλα, το ζελέ και τη μουσταλευριά του. Μετά ήρθε το παστεριωμένο γάλα Δημητρίου με την αυθεντική γεύση. Κι όταν το γάλα “παντρεύτηκε” τη ζάχαρη με τις ευλογίες και τις συνταγές της εξαιρετικής σεφ Νένας Ισμυρνόγλου εγένετο Γαλακτοπωλείο Δημητρίου.

galaktopwleio-1

galaktopwleio2

Το γαλακτοπωλείο του 21ου αιώνα, που σέβεται το παρελθόν και κοιτά το μέλλον στα μάτια με τιμιότητα και σιγουριά. Μιλάμε για γαλακτοπωλείο, όχι για ζαχαροπλαστείο, μην μπερδεύεστε. Το γάλα κι η κρέμα έχουν τον πρώτο λόγο εδώ. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε στη Γλυφάδα, το δεύτερο στο Χολαργό, και είναι χάρμα οφθαλμών. Θα το αναγνωρίσετε από τη μεγάλη ταμπέλα και τα χαρούμενα πρόσωπα των ανθρώπων που μπαινοβγαίνουν. Αν περάσεις την πόρτα του, οι μυρωδιές θα σε πάρουν από τη μύτη, δεν θα ξέρεις πού να πρωτορίξεις τα μάτια και είναι βέβαιο πως τα σάλια σου θα τρέξουν μόλις σταθούν στις γεμάτες βιτρίνες και τα ψυγεία.

galaktopwleio3

Πίσω τους το εργαστήριο, σε κοινή θέα λαμποκοπά από καθαριότητα και τα χαμογελαστά ασπροντυμένα κορίτσια με τα λευκά σκουφάκια και τις μπλε ποδιές είναι πρόθυμα να σε εξυπηρετήσουν. Ξεφουρνίζουν ταψάκια με γαλακτομπούρεκα, γαλατόπιτες και σου. Γεμίζουν τα τρίγωνα Πανοράματος με κρέμα και τα τακτοποιούν σε κουτιά, σερβίρουν παγωτό σε χωνάκια και κύπελλα, βάζουν σε κουτιά κρέμες, ρυζόγαλα, προφιτερόλ, σε βοηθούν να βρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο και να αποφασίσεις τι θέλεις τελικά. Και τι να πρωτοδιαλέξεις; Όλα είναι φρέσκα και λαχταριστά. Γίνονται με βάση τα δικά τους γάλατα, το καλύτερο βούτυρο της αγοράς, αληθινή σοκολάτα και άριστες πρώτες ύλες. Ένα μόνο θα προσθέσω, τρέξτε να δοκιμάσετε. Αν δεν θέλετε να οδηγήσετε ως εκεί, πάρτε το μετρό. Μόλις 150 μέτρα από το Σταθμό Εθνικής Αμύνης.

info
Μεσογείων 188, Χολαργός τηλ. 211 406 3164