Όταν μεγαλώνεις με μερικά από τα εκλεκτότερα ελληνικά προϊόντα, τα τυριά, κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι σου, είναι αναπόφευκτο να μάθεις να εκτιμάς τα παραδοσιακά προϊόντα. Τα αδέρφια Μπίτσικα, η Μαριγώ και ο Δημήτρης, δεν αποτελούν εξαίρεση.

BAKALIKO443

Η οικογένεια τους έχει από το 1975  τυροκομείο στην Τρίπολη και αν και η Μαριγώ σπούδασε δημοσιογραφία, τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει τη μεγάλη αγάπη της, τα τρόφιμα. Από το Φεβρουάριο του 2014 λοιπόν, μαζί με τον αδερφό της δημιούργησαν ένα υπέροχο μπακάλικο στο Χαλάνδρι, το Μπακάλικο Χαλανδρίου, το οποίο τιμά με το παραπάνω την οικογενειακή παράδοση.

BAKALIKO435

Στα ψυγεία του βρίσκεις τα δικά τους τυροκομικά, όπως υπέροχη γραβιέρα, φέτα με πλούσια βουτυράτη γεύση και βούτυρο γάλακτος. Αλλά επειδή μιλάμε για μπακάλικο με τα όλα του και όχι απλά πρατήριο του τυροκομείου, δε λείπουν τα τυριά από την Κρήτη, τη Νάξο και την Αμφιλοχία. Δίπλα τους, εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα, που δύσκολα βρίσκεις στα super markets, όπως τα ζυμαρικά Δήμητρα, αλάτι και μπαχαρικά Kollectiva, αγνά γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, αλλαντικά Δράμας, ελληνικά όσπρια, ελαιόλαδο από την Καλαμάτα, παξιμάδια από Κρήτη, Σπάρτη και Τραχειά, χιώτικα αναψυκτικά Παπαλεωνίδας σε ρετρό, γυάλινο μπουκάλι, κάππαρη και καππαρόφυλα Τήνου, ξηρούς καρπούς, καλό χύμα κρασί από τα Μεσόγεια και εμφιαλωμένο από την Τρίπολη, μουστάρδα και κέτσαπ Τσεντεμίδης και άλλα πολλά. Έχουν ακόμη και μπουγάτσα Σερρών και έτοιμο, χύμα μίγμα για ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι!

BAKALIKO455

Τη διακόσμηση του όμορφου αυτού μαγαζιού έχει επιμεληθεί η μπριόζα Μαριγώ, που πάντα ευγενική και χαμογελαστή είναι εκεί για να σε εξυπηρετήσει στο δευτερόλεπτο. Θα σου απαριθμήσει τα καλούδια του μαγαζιού στο άψε σβήσε και επειδή είναι και δημιουργικό πνεύμα, σου φτιάχνει και καλάθια για να τα πας ως δώρο νοστιμότατο στους εκλεκτούς σου φίλους. Επιπλέον, αν θες μπορείς να της παραγγείλεις να σου ετοιμάσει και πλατό τυριών και αλλαντικών, χωρίς επιπλέον κόστος παρακαλώ! Στα μεγάλα ατού και οι πολύ καλές τιμές, αφού τα προϊόντα που βρίσκεις εκεί προέρχονται κυρίως από μικρές οικοτεχνίες και παραγωγούς με τους οποίους έρχονται οι ίδιοι απευθείας σε επαφή.

info
Λεωφόρος Πεντέλης 33, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6891585.