Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη, από τις συνταγές γλυκών που ανεβάζουμε καθημερινά, είμαστε μεγάλοι γλυκατζήδες! Πέρα από αυτά που φτιάχνουμε με τα χεράκια μας όμως, μας αρέσει να ανακαλύπτουμε και νέα μαγαζιά με καλά γλυκά.

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας και η κομφεταρία – πιτασερί «Ζουμπουρλού»! Με όνομα που μας προδιαθέτει ότι θα φάμε πολλά, η Ζουμπουρλού μας συστήνεται ως αρχοντική οικοδέσποινα από την Κωνσταντινούπολη, που ανοίγει τις φιλόξενες πόρτες της στην πλατεία Ηρώων και υποδέχεται τους καλεσμένους της με παραδοσιακά πολίτικα γλυκά, λαχταριστές πίτες και πολλές ακόμα λιχουδιές μιας γνήσιας πληθωρικής Πολίτισσας.

Το «Ζουμπουρλού» είναι κομφεταρία, όπως δηλαδή αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία, ενώ το πιτασερί είναι λογοπαίγνιο για τις χειροποίητες πίτες που ψήνονται καθημερινά στο μαγαζί.

Πέρα από τα παραδοσιακά γλυκά, όπως γαλακτομπούρεκο, πορτοκαλόπιτα και ραβανί, ο executive pastry chef Τάσος Ζησόπουλος, έχει και πιο «σύγχρονες» προτάσεις, όπως σούπα από φράουλες και βατόμουρα με σφαίρα σοκολάτας γεμιστή με κρέμα και τάρτα Oreo με τραγανό μπισκότο, ganache Philadelphia και κρέμα Oreo. Για να τα συνοδεύσουμε δε, εκτός από καφέ σερβίρουν και κρασί, αποστάγματα και κοκτέιλ.

info
Αισχύλου 4, Ψυρρή, τηλ. 210 3314854.