Το νέο εγχείρημα του Aρτέμη Περιστεράκη (παλιός γνώριμος από το Οικολογικό Κρεοπωλείο στα Πετράλωνα) δημιούργησε ένα νέο κατάστημα-κόσμημα που σου φέρνει τα καλύτερα της ελληνικής παραγωγής με έμφαση στα προϊόντα της Νάξου.

Ο Aρτέμης Περιστεράκης είναι ειδικός -λόγω προσωπικού μεγάλου έρωτα- στο κρέας. Η Νάξος, η πατρίδα του, τον μύησε στις παλιές ράτσες, στην ελεύθερη ανατροφή των ζώων, που τρέφονται μόνο με ό,τι πιο αθώο βγάζει η γη του νησιού. Για χρόνια πολλά, στο Οικολογικό του Κρεοπωλείο στα Πετράλωνα, έχτισε τη φήμη του σε όλη την Αττική, με ένα ταπεινό μαγαζί, που όμως, πουλούσε το πιο αγνό κρέας, τα άγρια πουλερικά, τη βιολογική πατάτα, τα πιο άγνωστα τυριά, το σπαρταριστό ψάρι και τα καλύτερα της πατρίδας του.

artemis3(LOW)

Το πάθος του για την αγνή εκτροφή τον έκανε να συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο, κινητή βιβλιοθήκη οι γνώσεις του και μόνον σ’ αυτόν θα προστρέξεις για να ρωτήσεις όσα θα ήθελες να μάθεις για τα κακά τερτίπια της μαζικής παραγωγής ή να ψωνίσεις μια ελληνική πικάνια από βιολογικό μοσχαράκι. Πρόσφατα, ο Αρτέμης μετακόμισε στον ίδιο δρόμο, σε ένα κατάστημα που έχει ακόμη και δικό του πάρκινγκ, όπου πια τα άπαντα της Νάξου αλλά και τα καλύτερα της ελληνικής τοπικής παραγωγής πλασάρονται με τον πιο καλαίσθητο τρόπο, στα βαρύτιμα ξύλινα ράφια, το τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι του, πάνω στο ολοκέντητο παλιό πλακάκι του δαπέδου.

Εδώ δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις, τον χώρο ή τα προϊόντα; Τράγος, γίδα, μοσχαράκι και γουρουνάκι που τρέφεται μόνο με βελανίδια, άγριος κόκορας και κατσικάκια από το νησί, εδώ ψωνίζουν όλοι οι μεγάλοι σεφ των πιο ακριβών εστιατορίων της πόλης και από τον Αρτέμη μαθαίνουν τι εστί ελληνική ποιότητα και νοστιμιά. Πλάι στο κρέας, τα παλαιωμένα τυριά μικρής παραγωγής από μικρούς παραγωγούς της Νάξου, οι βιολογικές πατάτες, τα λεμόνια, τα καλύτερα όσπρια και ένας ολόκληρος κόσμος από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα.

info
Νάξια Επιλογή, Κειριάδων 44, Κ. Πετράλωνα, τηλ. 210 3471540.