Μέρες που είναι γυρίσαμε την αγορά και βρήκαμε 10 διευθύνσεις -5 για μελομακάρονα και 5 για κουραμπιέδες- που τιμούν με το παραπάνω τα δύο αγαπημένα μας γιορτινά γλυκά.

Δες, λοιπόν, πού θα αγοράσεις τα πιο νόστιμα μελομακάρονα:

melomakarona_115151683

Belle Vue
Τα μελομακάρονα του φημισμένου για τα πολίτικα γλυκά του ζαχαροπλαστείο είναι απλά υπέροχα και συχνά “φλερτάρουν” με τη σοκολάτα και γίνονται ακόμη πιο λαχταριστά. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τσουρέκι του και κορμό σοκολάτας και, βέβαια, τα σιροπιαστά του, όπως το εκμέκ.
Ελ. Βενιζέλου 104, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9344064.

Ζάχαρη στην άκρη
Ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στην Άνω Γλυφάδα ετοιμάζει κάτι φοβερά μελομακάρονα, που έχουν φανατικό κοινό και όχι τυχαία, μιας και είναι από τα καλύτερα της πόλης. Ακόμη κι αν δεν έχει τύχει να ακούσεις γι αυτά μέχρι σήμερα, μόλις τα δοκιμάσεις θα τα καθιερώσεις.
Δ. Γούναρη 192, Γλυφάδα, τηλ. 210 9603357.

Louisa Pastry Boutique
Το Louisa με τα πεντανόστιμα, ανάλαφρα γλυκά για τα οποία φτάνουν στη Δροσιά από όλη την Αθήνα, υποδέχεται τα Χριστούγεννα παραδοσιακά με μελομακάρονα και δίπλες. Και μιας και έφτασες μέχρι εκεί, μη φύγεις χωρίς να πάρεις και έναν φοβερό κορμό.
Λεωφ. Σταμάτας & Σολωμού 1, Δροσιά, τηλ. 210 8014101.

melomakarona_228556585

Μέλισσα
Μια μέλισσα δεν μπορεί παρά να αγαπάει το μέλι και ό,τι έχει μέλι. Από το Μέλισσα, λοιπόν, θα πάρεις υπέροχα μελομακάρονα με τριφτή ζύμη και ιδανικό μέλωμα, αλλά και δίπλες. Για μια σοκολατένια νότα στο γιορτινό τραπέζι, μπορείς να πάρεις από εκεί και κορμό όπως τον maron με μους κάστανο.
Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, τηλ. 210 5711055.

Μελίτροπον
Το επισκεπτόμαστε όλο το χρόνο για τα παραδοσιακά γλυκά Ανατολής και τα Χριστούγεννα τιμάμε ιδιαίτερα τα μελομακάρονα του, που βγαίνουν και με επικάλυψη σοκολάτας. Εξαιρετικοί είναι, βέβαια και οι κουραμπιέδες, που ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές.
Λεωφ. Ηρακλείου 523, Ν. Ηράκλειο, τηλ. 210 2842387.

Και εδώ θα βρεις τους καλύτερους κουραμπιέδες:

kourampiedes_166801487

Βάρσος
Στο διάσημο ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς δεν περιμένουν τα Χριστούγεννα για να φτιάξουν κουραμπιέδες, μελομακάρονα και δίπλες, αλλά τους έχουν στις προθήκες όλο το χρόνο. Μην παραλείψεις να περάσεις μια βόλτα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για τη βασιλόπιτα σου.
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ. 210 8012472.

Μαλεμπί
Ο παράδεισος των πολίτικων γλυκών φοράει τα γιορτινά του και ζυμώνει χριστουγεννιάτικα γλυκά με αυθεντικές πολίτικες συνταγές. Οι εξαιρετικής νοστιμιάς πολίτικοι κουραμπιέδες του βγαίνουν και καταπράσινοι με φιστίκι Αιγίνης, σοκολατένιοι ή με κάσιους και σοκολάτα. Και μιας και μιλάμε για πολίτικα γλυκά, από εδώ παίρνεις και πολίτικη βασιλόπιτα που μοσχοβολάει μαχλέπι και μαστίχα.
Δ. Γούναρη 172, Γλυφάδα, τηλ. 216 7001922.

Petits Grecs
Βασίζονται σε οικογενειακή συνταγή με καταγωγή από την Καβάλα, που είναι διάσημη για τους κουραμπιέδες της και τους βρίσκεις στην κλασική εκδοχή τους με βανίλια και αμύγδαλα, αλλά και σε 3 ακόμη γεύσεις: ελληνικό καφέ με αμύγδαλα, γλυκάνισο με φιστίκι Αιγίνης και κανέλα με καρύδια πεκάν.
Ανδριανουπόλεως 24, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 480855 & στο Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής στην Αθήνα.

kourabies_228556612

Πυλιακή Γη
Αγαπάμε τα γλυκά του κουταλιού, τις μαρμελάδες τους και γενικά όλες τις πεντανόστιμες παραδοσιακές δημιουργίες τους, ενώ για τις γιορτινές μέρες ετοιμάζουν και φοβερούς κουραμπιέδες αλλά και μελομακάρονα, με τοπικές συνταγές των γιαγιάδων και αγνά υλικά. Τα βρίσκουμε σε πολλά σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.
www.pyliakigi.gr

Φύσις
Για μία ακόμη χρονιά επιλέγουμε και για τις γιορτινές αγορές μας το ζαχαροπλαστείο που τιμά τις αγνές πρώτες ύλες. Εκεί βρίσκουμε αφράτους κουραμπιέδες με αιγοπρόβειο βούτυρο και βιολογικό αλεύρι, αλλά και αφράτους νηστίσιμους κουραμπιέδες με παρθένο ελαιόλαδο και χυμό πορτοκαλιού. Όσο για τα μελομακάρονα, εκτός της κλασικής συνταγής με σιρόπι μελιού, τους φτιάχνουν και χωρίς ζάχαρη με σιρόπι αγαύης.
Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210 6090740 / Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, τηλ. 211 4069267.

Fresh
Χρειάζεται λόγια για να περιγράψουν τα γλυκά αυτών των ζαχαροπλαστείων; Μάλλον όχι. Η νοστιμιά τους είναι διάσημη και η επιλογή τους αποτελεί σταθερή αξία και για τις γιορτινές ημέρες. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τούρτες, σοκολάτες και πολλές ακόμη γλυκές προτάσεις μάς περιμένουν στα Fresh.
www.freshpatisserie.gr

Friandises
Η ποικιλία των γλυκών του είναι πραγματικά μεγάλη και τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν αποτελούν εξαίρεση. Στο Friandises τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και οι δίπλες συναντούν το πανετόνε και το στόλεν. Δίπλα τους μπισκότα, κέικ και cupcakes με χριστουγεννιάτικα σχέδια, αλλά και κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας.
Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου 12, Λυκόβρυση, τηλ. 210 8023949.