Διαμορφωμένο στα πρότυπα του παραδοσιακού μπαχαροπωλείου, με τεράστια ποικιλία προϊόντων υψηλής ποιότητας, το Μπαχάρ αποτελεί σημείο αναφοράς στην καρδιά της αθηναϊκής αγοράς.

Πρόκειται για έναν χώρο με μακρά ιστορία που ξεκινά από το 1940, από τον Αντώνη Μανωλέσσο, λίγο πριν ξεσπάσει ο ελληνοϊταλικός πόλεμος. Αφήνοντας τη Σαντορίνη, που είναι κι ο τόπος καταγωγής του, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου δημιούργησε επί της Ευριπίδου 31, το χώρο έκφρασης της αγάπης του για τα μπαχαρικά. Από το 1976, τα ηνία έχει αναλάβει η δεύτερη γενιά, ο γιος του κου Αντώνη Μανωλέσσου, Ματθαίος, που διαμόρφωσε τη σημερινή εικόνα του.

Η σταθερή παρουσία 80 ετών στην ίδια τοποθεσία το καθιστά ένα από τα εμβληματικά σημεία της πόλης. Τα δυνατά χαρτιά της υπεροχής του σε ανταγωνιστικό επίπεδο, ωστόσο, είναι το δυνατό τρίπτυχο της υψηλής ποιότητας, της ποικιλίας των προϊόντων που βρίσκονται στις προθήκες του και φυσικά της εξειδίκευσης και άρτιας ενημέρωσης της ομάδας του. Στη μαγειρική πιάτσα είναι γνωστό πλέον ως «ο ναός των μπαχαρικών» αφού η ποικιλία των προϊόντων -πάνω από 2.500 επιλογές- που βρίσκουμε εδώ είναι αντιστρόφως ανάλογη του μικρού χώρου αλλά ανάλογη της ποιότητάς τους. Αρτύματα, αρωματικά φυτά, αφυδατωμένα λαχανικά, ξηροί καρποί, υπερτροφές αλάτια, σπόροι, ρίζες, όσπρια και δημητριακά, μίγματα μπαχαρικών, αιθέρια έλαια σε βάζα αλλά και φυσικά προϊόντα ομορφιάς είναι ένα μόνο κομμάτι των όσων θα βρείτε.

Άξιο ειδικής αναφοράς είναι το πάντα ενημερωμένο προσωπικό που, παρά το μεγάλο φόρτο εργασίας, είναι πάντα στη διάθεση του επισκέπτη για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Διόλου τυχαία, λοιπόν, η σταθερή εικόνα του κατάμεστου μαγαζιού, η «ουρά» των επισκεπτών που περιμένουν υπομονετικά αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί σημείο αναφοράς κάθε ρέκτη της γαστρονομίας, νοικοκυράς και επαγγελματία της εστίασης.

info
Μπαχάρ, Ευριπίδου 31, Αθήνα, τηλ. 210 3217225, www.bahar.gr