Εμείς, ναι! Στο Loukumami, ένα από τα καλύτερα μέρη για λουκουμάδες στην Αθήνα, που αφού μας τρέλανε με τις γλυκές δημιουργίες του είπε να δώσει και άλλο νόημα στα αλμυρά σνακ με τα beignet sandwiches.

LOUKUMAMI_054_IMG_1079

Τα beignets είναι αφράτοι γαλλικοί λουκουμάδες με βελούδινη υφή και στο Loukumami αντί απλά να τους πασπαλίζουν με άχνη ζάχαρη και να τους σερβίρουν -και έτσι βέβαια είναι απίστευτα λαχταριστοί- τους μεταμορφώνουν σε σάντουιτς.

JAZZY-BEIGNET

Σε 4 γευστικές παραλλαγές: γαλοπούλα με κρέμα τυριού, μαρούλι και ντομάτα, τόνο με κρέμα τόνου και σόγιας, άνηθο και αγγούρι, προσούτο με κρέμα παρμεζάνας, μαρούλι και ντομάτα, αλλά και veggie με κρέμα κόκκινης πιπεριάς και βασιλικού, μανούρι Κρήτης και ρόκα γίνονται ιδανικό σνακ για το γραφείο και τη βόλτα.

BEIGNET

Επειδή όμως όταν λέμε λουκουμά πάντα έχουμε στο μυαλό κάτι γλυκό, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα beignets και στη γλυκιά εκδοχή τους, σκέτα ή με γέμιση (πραλίνα φουντουκιού, βανίλια, καραμέλα, σοκολάτα, φιστίκι ή φραμπουάζ). Δίπλα τους οι γνωστοί και αγαπημένοι ελληνικοί λουκουμάδες που σερβίρονται με μέλι και κανέλα, αλλά και με sauce σοκολάτας, φρέσκα  φρούτα, γλυκά του κουταλιού, ξηρούς καρπούς, θρυμματισμένο μπισκότο ή κομμάτια σοκολάτας. Από ένα μαγαζί με λουκουμάδες που τιμά τον εαυτό του δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα μοναδικά ισπανικά churros -επέλεξε ανάμεσα σε 1 μεγάλο γεμιστό με πραλίνα, βανίλια, καραμέλα, σοκολάτα, φιστικί ή σε μικρά churros που βουτιούνται μετά μανίας σε σοκολάτα.

LOUKUMAMI_5

Στο Loukumami βρίσκεις επίσης σπιτικό παγωτό σε 4 γεύσεις: σοκολάτα Καραϊβικής αρωματισμένη με τόνκα, βανίλια Ταϊτής, σοκολάτα γάλακτος με τραγανές πέρλες Caramelia και λευκή σοκολάτα με φραμπουάζ, αλλά και παγωτό ημέρας σε γεύσεις έκπληξη, ενώ έχουν και πολύ καλό καφέ και ροφήματα όπως μοναδικό ρόφημα σοκολάτας. Σημείωσε δε ότι όλα τα προϊόντα του Loukumami παρασκευάζονται καθημερινά στον μοντέρνο και χαρούμενο χώρο του.

info
Πανεπιστημίου 44, Αθήνα, τηλ. 210 3389733, www.loukumami.gr