Με κεντημένα στολίδια αλά Fabergé, γεμιστά με πραλίνες και χωρίς γλουτένη για τους λάτρεις του είδους, τα παρακάτω σοκολατένια αυγά εντυπωσιάζουν στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων της Αθήνας!

Fresh
Tα σοκολατένια αυγά και τα κοκοράκια του είναι κάθε χρόνο θέμα συζήτησης. Φέτος, ο Στέλιος Κουδουνάρης σχεδίασε την τεράστια χάρτινη κότα με το σοκολατένιο αυγό και από τώρα φανταζόμαστε τα παιδιά να χοροπηδούν από χαρά για τη ζωγραφική της. Στη σειρά όλα τα πολύχρωμα αυγά, παπάκια, κουνελάκια αλλά το πιο γουστόζικο της χρονιάς είναι σίγουρα η πινιάτα. Ένα τεράστιο κίτρινο αυγό που σπας με το ειδικό σφυράκι –εσωκλείεται στη συσκευασία- γεμάτο με καραμέλες, σοκoλατένια κοτοπουλάκια και άλλες εκπλήξεις! Kαι επειδή κρύβουμε έναν καλλιτέχνη Pollock μέσα μας, φετίχ το αυγό Pollock με τα dripping του. Γίνονται και online παραγγελίες.

Πατριάρχου Ιωακείμ 9, τηλ.: 210 7293453 και 17 καταστήματα σε όλη την Αθήνα, www.freshpatisserie.gr

Tρομερό Παιδί
Ο γαλλικός φούρνος του Στέφανου Λιβάνιου και Χρήστου Παππά που αγαπήθηκε όσο λίγοι εν μέσω lockdown φέτος θα κυκλοφορήσει μόνο σοκολατένια αυγά σε μπίτερ, γάλακτος και λευκή. Αλλά τι αυγά! Όχι μόνο στη γεύση και το μινιμαλιστικό πολυγωνικό design αλλά και την τεχνική που δίνει αυτή την υπέροχη απόχρωση στη σοκολάτα. Επειδή η συλλογή είναι μικρή καλό είναι να κάνετε έγκαιρα παραγγελίες. Eννοείται ότι πρέπει να κάνετε προμήθειες και στο περίφημο babka, το πασχαλινό εβραϊκό τσουρέκι που συζητά όλη η πόλη.

Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια, τηλ.: 210 7777537

Ourse
Τι να πρωτοθαυμάσουμε σε αυτό το αριστούργημα; Oχι ότι περιμέναμε κάτι λιγότερο από τη γαλλική patisserie των Σπύρου Πεδιαδιτάκη, Στέφανου Τσουκαλά και Βίκυ Νταλαγιάννη που άνοιξε εν μέσω lockdown και κατοχύρωσε τη flan ως γλυκό της χρονιάς, αλλά το σοκολατένιο αυγό με καραμελωμένη σοκολάτα, πραλίνα και τραγανή βάφλα είναι χάρμα οφθαλμών και οδόντων. Και βέβαια, τιμώντας το όνομα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι σοκολατένιοι πασχαλινοί αρκούδοι!

Μυστρά 39, Γλυφάδα, τηλ. 212 1067019, www.ourse.gr

Pavlov’s Lab
Δεν χρειάζεται να έχει δοκιμάσει κανείς το θεικό kouing amann του Alex Pavlov, το χαρακτηριστικό γλυκό της Βρετάνης με τις στρώσεις βουτύρου και ζάχαρης, για να ομολογήσει ήμαρτον αφού εδώ όλα, μα όλα, είναι κάτι παραπάνω από εθιστικά. Και φέτος έφτιαξε –για την ακρίβεια, «κέντησε»- ένα σοκολατένιο αυγό στυλ Fabergé που όμοιό του δεν υπάρχει. Ήδη τα πρώτα κομμάτια εξαντλήθηκαν αλλά δέχεται παραγγελίες. Η συλλογή περιέχει και άλλα εμπνευσμένα όπως σοκολατένιο αυγό My Octopus Teacher από τη σειρά του Netflix αλλά πρέπει να τα δείτε για να καταλάβετε την τέχνη. Εννοείται ότι φτιάχνει και κολόμπα, το παραδοσιακό ιταλικό τσουρέκι.

Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 15, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 211 0124691

Μarinos Kosmas Pastry and Bakery
Να και ένα ζαχαροπλαστείο που προσέχει τις ευαισθησίες μας. Γιατί ο Μαρίνος Κοσμάς με διεθνή καριέρα, δεν φημίζεται μόνο για τις τεχνικές του αλλά για το γεγονός ότι επιμένει gluten free αποδεικνύοντας ότι μπορείς να φτιάξεις αριστουργήματα χωρίς να κάνεις εκπτώσεις. Και φέτος όλα τα σοκολατένια αυγά του γεμιστά με πραλίνες είναι χωρίς γλουτένη όπως και τα τσουρέκια και τα κουλούρια του. Επειδή υπάρχουν πάντα πολλές παραγγελίες σπεύσατε, σπεύσατε.

Ηρακλέους 27, Νίκαια, τηλ.: 211 7150194

Δείτε επίσης:

Ένα λαμπρόψωμο και τέσσερα συνοδευτικά για το πασχαλινό μενού

Βρέθηκε πασχαλινό σοκολατένιο αυγό του 1924

Τσουρέκια από φούρνο: 14 κλασικά και αγαπημένα