Το νέο εγχείρημα του ομίλου Καστελόριζο φέρνει μία αρχοντική οικοδέσποινα από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, για να προσφέρει τους καλεσμένους της παραδοσιακά πολίτικα αλλά και πιο δημιουργικά γλυκά, λαχταριστές πίτες και ελληνικό καφέ.

Η Ζουμπουρλού στου Ψυρρή λοιπόν, είναι μία κομφεταρία, όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία, αλλά και μία πιτασερί, ένα λογοπαίγνιο δηλαδή σχετικό με τις χειροποίητες πίτες που ψήνονται κάθε μέρα στο μαγαζί. Με άλλα λόγια, εκεί ο executive pastry chef Τάσος Ζησόπουλος αντλώντας έμπνευση από τις συνταγές που κληρονόμησε από τον ζαχαροπλάστη πατέρα του, υπογράφει ένα πλούσιο κατάλογο όπου κυριαρχούν τα γλυκά.

Στην πρόσφατη επίσκεψη μας δοκιμάσαμε το πληθωρικό προφιτερόλ, με χειροποίητα και τραγανά σουδάκια γεμιστά με κρέμα, που αφού φτάσουν στο τραπέζι τα βυθίζουν σε μία πλούσια σάλτσα σοκολάτας -εσείς απλά επιλέγετε αν θα είναι γάλακτος, bitter ή Bueno. Και καθώς ήμασταν σε πολίτικο ζαχαροπλαστείο, δεν θα μπορούσαμε να πούμε όχι και στα σιροπιαστά. Για να πάρουμε μία γεύση σχεδόν από όλα, επιλέξαμε το πιάτο με την ποικιλία από ανατολίτικες μικρές μπουκιές που περιλαμβάνει κανταϊφι, σαραγλί, φωλιά πραλίνα, μπακλαβά με φιστίκι, μπακλαβά με σοκολάτα και μπακλαβά με καρύδι και έχουμε να πούμε ότι όλα μας άρεσαν εξίσου πολύ!

Στον κατάλογο, θα βρείτε επίσης γαλακτομπούρεκο με κρέμα από βουβαλίσιο γάλα, κλασικό μπακλαβά, εκμέκ κανταΐφι, βυζαντινό που είναι παραδοσιακό γλυκό με βάση από ραβανί και κρέμα πορτοκαλιού και κανέλας, κιουνεφέ με παγωτό, πορτοκαλόπιτα, καρυδόπιτα, καθώς και σούπα Ζουμπουρλού που είναι μία σφαίρα σοκολάτας με γέμιση κρέμας που σπάει και απλώνεται μέσα σε μία απαλή σούπα από φράουλες και βατόμουρα, πάβλοβα, πάστα σεράνο και τάρτα Oreo. Συμβουλή μας, επειδή οι μερίδες των γλυκών είναι πραγματικά ζουμπουρλούδικες, να μην έχετε φάει πολύ πριν, για να μπορέσετε να απολαύσετε το γλυκό σας μέχρι την τελευταία κουταλιά!

Όπως αναφέραμε πριν, εκτός από γλυκά το μενού περιλαμβάνει και χειροποίητες πίτες, για όποιον θέλει κάτι αλμυρό. Εμείς δοκιμάσαμε σπανακόπιτα με αρωματική και πραγματικά πολύ πλούσια γέμιση, αλλά μας έκλεψε την καρδιά η ντοματόπιτα με φέτα που είχε και πολύ νόστιμη γέμιση αλλά και ωραίο, τραγανό φύλλο. Δίπλα τους, θα βρείτε επίσης κοτόπιτα, τυρόπιτα, αλλά και γκιουζλεμέ, που ψήνεται επί τόπου στο ειδικό θολωτό σκεύος σάτσι και εκτός από την αλμυρή εκδοχή του προσφέρεται και σε γλυκιά. Τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά συνδυάζονται αρμονικά με ελληνικό καφέ που ψήνεται στη χόβολη, τσάι, αλλά και κοκτέιλ με βάση τα ελληνικά αποστάγματα.

info
Αισχύλου 4, πλατεία Ηρώων, Ψυρρή, τηλ. 210 3314854.