meat & delicatessen Carnicero φέρνουν στην Ελλάδα επιλεγμένες γεύσεις από την ιταλική Καλαβρία, από τις 15 Ιουλίου και έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, τα Carnicero συμμετέχουν στο πρόγραμμα Agora Calabria του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας και της Περιφέρειας της Καλαβρίας, που απευθύνεται σε εμπόρους και καταναλωτές και υποδέχονται τους παραγωγούς και τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα της Καλαβρίας. Μας καλούν λοιπόν, να επισκεφθούμε τα καταστήματα του Ψυχικού και της Κηφισιάς, για να γνωρίσουμε από κοντά το γευστικό πλούτο της γείτονος χώρας μέσα από μία περιοχή που η γεύση φέρνει… γνώριμες μνήμες, αφού στην αρχαιότητα η Καλαβρία αποτελούσε αποικία της «Μεγάλης Ελλάδας».

Ανάμεσα στα προϊόντα που μπορούμε να γευτούμε περιλαμβάνονται αλλαντικά (Salciccie Dolce, Schiazzata Piccante, Soppressata Dolce, Capicollo picante, Lonza, Cotto di Calabria, Guanciale dolce, Nduja Piccante, Filletto dolce, Prosciutto Cotto di Suino Nero di Sila), τυριά (Pecorino semi maturo Crotonese DOP, Pecorino con peperoncino, Riccota Affumicata, Caciocavallo stagionato, Pecorino al Vino, Pecorino alla canapa), σάλτσες σε βαζάκια (Al pesto, Pommodoro rustico, pommodoro con basilico, pommodoro con peperoncino, pommodoro classico), καρυκεύματα (με peperoncino-τοπική καυτερή μικρή πιπεριά), τοπικά προϊόντα σε βαζάκια (Aglio Olio e Peperoncino, Melanzana Violetta Deco Di Longobardi) και κρασιά (alabria Rosso, Calabria Bianco, Calabria Rosato). Επίσης, προσφέρονται αναμνηστικά δωράκια για το πρόγραμμα Agora Calabria, σε όλους τους πελάτες που αγοράζουν προϊόντα από την περιοχή της Καλαβρίας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Agora Clabria συνεχίζεται όλο το καλοκαίρι. Πληροφορίες για τις επερχόμενες δράσεις μπορείτε να βρείτε και στο site της διοργάνωσης, https://agoracalabria.eu/

info
Carnicero: Δημητρίου Βασιλείου 18, Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 6770050 / Λεωφ. Κηφισίας 322, Κηφισιά, τηλ. 210 8015100.

Δείτε επίσης:
Η ιταλική γαστρονομική κουλτούρα

Ιστορία της γεύσης: Πέστο Τζενοβέζε

Ντούγια, το soft αλλαντικό