Πρόσφατα επισκεφτήκαμε το νέο κατάστημα του Τυροκομείου Κωσταρέλου στο Golden Hall και είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε εκλεκτά τυριά και προϊόντα δικής του αποκλειστικά παραγωγής. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε τη βραβευμένη φέτα του, που ωριμάζει σε ξύλινα βαρέλια, την ελαφρώς πικάντικη γραβιέρα του από αιγοπρόβειο γάλα, το κρεμώδες τσαλαφούτι, που γίνεται αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα και το ιδιαίτερο μελίπαστο, που φτιάχνεται με συνταγή από το Ρουσσοπούλι της Λήμνου και είναι ιδανικό για σαγανάκι. Τα τυριά τα δοκιμάσαμε τόσο σκέτα, όσο και σε άλλες παρασκευές, όπως σε ολόφρεσκες σαλάτες αλλά και σε σάντουιτς.

Μάς άρεσε ιδιαίτερα το κουλούρι Θεσσαλονίκης με τσαλαφούτι, αλλά και τα smoothies φρούτων και λαχανικών, στα οποία κυριαρχεί το γιαούρτι και το φρέσκο γάλα Κωσταρέλου, ενώ δεν έχουμε λόγια για την καταπληκτική και αφράτη γαλατόπιτα της κας Κωσταρέλου, που ευχόμαστε να βγει σύντομα και στο μαγαζί. Όπως μας αποκάλυψε η ίδια είναι μια συνταγή που φτιάχνει για την οικογένειά της στο σπίτι εδώ και χρόνια και που βασίζεται στα πιο αγνά υλικά. Ψηφίζουμε επίσης το παραδοσιακό ρυζόγαλο του τυροκομείου, που βασίζεται σε συνταγή της γιαγιάς Αλεξάνδρας και τις ντελικάτες κρέμες του, βανίλια και σοκολάτα, που έχουν ελαφρύ άρωμα και πλούσια υφή.

Πέρα από τα αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα Κωστερέλου, στο κατάστημα θα βρείτε εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, δημητριακά, παξιμάδια, αλλαντικά, αλίπαστα, αβγά, τουρσιά, όσπρια, μπαχαρικά και άλλα διαλεχτά ελληνικά προϊόντα.

info
Golden Hall, τηλ. 210 6890222, www.kostarelos