Το Ύψιλον είναι από αυτά τα μαγαζιά που θα έκαναν την πρωτεύουσα να χλωμιάσει που δεν τα πρωτοσκέφτηκε εκείνη. Για την ακρίβεια, το Ύψιλον δεν είναι μαγαζί. Είναι 760 τετραγωνικά, το ιστορικό μέγαρο του 1874, του βαμβακέμπορου Γ. Κύρτση, μαζί με την ομώνυμη στοά του.

ypsilon

Μια ομάδα παιδιών από το χώρο του σχεδιασμού, της τέχνης, του marketing και των social media ανέλαβαν την ανακαίνιση του κτιρίου και καθένας στον τομέα του προσπαθούν να βρουν όλες τις πιθανές εκδοχές για ένα work in progress που δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει, αφού όλος ο κόσμος είναι καλεσμένος να συμμετέχει σε μια δική του εκδοχή. Δρώμενα, παροχή του χώρου σαν γραφείο, εκθέσεις, events, ένα μέρος της Biennale θα εκτεθεί εδώ.

ypsilon3

Από το πρωί δεν πέφτει καρφίτσα, στο καφέ, στο εστιατόριο, το βράδυ γίνεται χαμός για ένα κοκτέιλ «Τσοκ Γκιουζέλ» ή «Μαγιό Μπικίνι». Ροφήματα και καφέδες με vegan διάθεση, στην κουζίνα ο Δ. Τσούκας, που είναι μηχανικός και σεφ, ζυμώνει με εμμονή το δικό του ψωμί, φτιάχνει τα τουρσιά του. Ένα μαγειρευτό που να θυμίζει μαμά για το μεσημέρι, μπρουσκέτες με φαντασία, ψωμί ολικής με καπνιστό καρότο, μουστάρδα, κάππαρη και κρεμμύδι, ένα άλλο υπέροχο σάντουιτς με παστράμι, βούτυρο και μουστάρδα ή σάντουιτς με πάστα από φασόλι, κολοκύθι και coleslaw αχλαδιού – οι vegans εδώ δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Δοκίμασα και μια σαλάτα με σταφύλι, ντομάτα, παξιμαδάκι και αβοκάντο, noodles με γκρανόλα και τουρσί αγγουράκι και ένα ωραιότατο crumble.

Info
Εδέσσης 5, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 2310 530480