Σε μια εποχή που τα παιδιά περνούν τον περισσότερο τους χρόνο σε κλειστούς χώρους, η καθημερινή επαφή τους με τη φύση είναι αναγκαία. Γι’ αυτό και το Περιβόλι στη Βάρη, το μοναδικό ζωντανό αγρόκτημα της Αθήνας, δίνει στα παιδιά που γυρίζουν από το σχολείο γεμάτα ενέργεια και όρεξη για παιχνίδι, την ευκαιρία για ατελείωτη φυσική διασκέδαση και μάθηση μαζί!

Μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, παιδιά από 3-10 χρονών (ανάλογα με τη δράση) παίζουν, μαθαίνουν και αλληλεπιδρούν, απελευθερώνουν την ενέργεια, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και αποκτούν νέα ερεθίσματα! Τα απογεύματα στο Περιβόλι τα παιδιά Απο-Δρουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας αναπτύσσοντας δεξιότητες με τον πιο φυσικό και παιχνιδιάρικο τρόπο.

Τα μαθήματα Κηπουρικής (Mommy and me Gardening και Μικροί Κηπουροί) τα εξοικειώνουν με τα «παρεξηγημένα» φρούτα και λαχανικά. Εκεί οι επίδοξοι κηπουροί καλλιεργούν, όχι μόνο τους σπόρους της εποχής, αλλά και την επιμονή, την υπομονή, τη συγκέντρωση και επιστρέφουν σπίτι νιώθοντας ήρεμα. Οι πιο μικροί φίλοι προετοιμάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη μετάβαση στο Παιδικό Σταθμό, ανακαλύπτοντας τον κόσμο με τις αισθήσεις τους στο Sensory Play, ενώ οι μεγαλύτεροι μετατρέπονται σε Μικρούς Εξερευνητές της Φύσης που παίζουν, παρατηρούν και ερμηνεύουν το περιβάλλον, συμμετέχοντας σε θεατρικές περιπέτειες σε ένα χώρο γεμάτο προκλήσεις.

Και επειδή «το Παιχνίδι είναι η μάθηση και η δουλειά των παιδιών» μπορούν πάντα να επιστρέφουν στην εποχή της αθωότητας και της αλάνας, παίζοντας ανέμελα Παιχνίδια της Αυλής.
Ακόμη και χωρίς να λάβει κανείς μέρος σε κάποια οργανωμένη δραστηριότητα, τα απογεύματα στο Περιβόλι δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παίξουν, να τρέξουν και να απολαύσουν ατελείωτο Φυσικό Παιχνίδι, σε έναν ασφαλή περιφραγμένο χώρο 4 στρεμμάτων, ή να χαλαρώσουν στον ίσκιο των πεύκων το καλοκαίρι (ή στη θαλπωρή της σόμπας τον χειμώνα) απολαμβάνοντας αγνές farm to fork λιχουδιές από τα παρτέρια, εξαιρετικό καφέ και γλυκά με την υπογραφή του σεφ.

Οι Απογευματινές Από-Δράσεις είναι:
Τρίτη 17:00-17:45: Mommy and me Gardening (2- 4 ετών με τον συνοδό τους)
Τετάρτη 18:00 – 19:00: Μικροί Κηπουροί (4-10 ετών)
Πέμπτη 18:00 – 19:00: Sensory Play (18 μηνών- 4 ετών με τον συνοδό τους)
Παρασκευή 18:00 – 19:00: Μικροί Εξερευνητές (4-10 ετών)
Σάββατο 18:00 – 19:00: Παιχνίδια της Αυλής (από 4 ετών)

Λίγα λόγια για το Περιβόλι στη Βάρη:
Το Περιβόλι στη Βάρη, δημιουργήθηκε για να δώσει στους κατοίκους της πόλης την ευκαιρία να έχουν μία καθημερινή επαφή με τη Φύση, προσφέροντάς τους εμπειρίες που δύσκολα θα βίωναν αλλιώς! Βασισμένο στις αρχές της Περμακουλτούρας, το Περιβόλι καθημερινά (Τετάρτη με Κυριακή 10:00-20:00) αποκαλύπτει στους επισκέπτες του τα μυστικά της φύσης & τη συμβολή τους στη βελτίωση της καθημερινής ζωής. Συνδυάζει αρμονικά το farm-to-fork εστιατόριο με βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις, φυσικό παιχνίδι και χαλάρωση, αποτελώντας χώρο συνάντησης για όλους όσους θέλουν να ζουν αρμονικά με τη φύση, με την οικογένεια και με τον εαυτό τους.

info
Κυρηνείας 15 (π. Κυργίων), 16672 – Βάρη, Αττική, Τηλ: 2108963000, www.perivolivari.gr