Το πιο ιδιαίτερο βιβλίο για παιδιά δημιούργησε μία ομάδα συγγραφέων στη Βουλγαρία, φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, 100% βιοδιασπώμενο και το οποίο αντί για μελάνι έχει συγγραφεί με χρωστική τροφίμων.

Στις σελίδες του είναι «ενταγμένοι» πιστοποιημένοι σπόροι από βρώσιμα άνθη, φρούτα και λαχανικά, τους οποίους οι μικροί τα παιδιά καλούνται να αξιοποιήσουν σε μια βιωματική εμπειρία, φυτεύοντας τους στη γη για να μεγαλώσουν και να δώσουν καρπούς. Οι πιστοποιημένοι σπόροι είναι γνωστής ποικιλίας, ψηλής βλαστικής ικανότητας, καθαροί από ζιζάνια, ασθένειες και αδρανή υλικά, διευκρινίζει μία εκ των εμπνευστών και συγγραφέων του βιβλίου, η Νταρίνα Ντιμίτροβα.

Για να καταλάβετε για πόσο οικολογικό βιβλίο μιλάμε, δεν περιέχει καμία χημική ουσία και ακόμα και η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε για να ενώσει τις σελίδες του παρασκευάστηκε από ζάχαρη, αλεύρι και νερό.

Η ιστορία που αφηγείται, εξετάζει τη σχέση παιδιών και ενηλίκων, όμως δεν έχει διδακτική πρόθεση, επισημαίνει η κ. Ντιμίτροβα. Πρωταγωνιστής είναι ο Μπόντο Μπερνμούντο και η μπάντα των φίλων του, που αναζητούν περιπέτειες, προκλήσεις και, τελικά, έπειτα από κάθε μικρή ή μεγαλύτερη αναποδιά που συναντούν βρίσκουν λύσεις. «Με πολύ χιούμορ, εξετάζουμε -με τη βοήθεια ψυχολόγων- θέματα σχετικά με τη συμπάθεια, τη φιλία, τις ανησυχίες των παιδιών για το περιβάλλον από την τρυφερή παιδική ηλικία», συμπληρώνει η κ. Ντιμίτροβα.