Μπορεί να μπήκε το φθινόπωρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να τρώμε παγωτά! Σας έχουμε μια τέλεια συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά, που μας θυμίζει τα γεμιστά μπισκότα που τρώγαμε όταν ήμασταν κι εμείς παιδιά!

Υλικά για 6 σάντουιτς
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας
156 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού χοντρο αλάτι
250 γρ. παγωτό βανίλια ή καρύδα (ή και σοκολάτα)

Για την επικάλυψη
2 φλιτζάνια νιφάδες σοκολάτας
1/4 φλιτζανιού λάδι καρύδας
¼ κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι
Χρωματιστή τρούφα για το γαρνίρισμα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το αλεύρι, τις νιφάδες καρύδας, τη μαγειρική σόδα, το χοντρό αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα στο προηγούμενο και ανακατεύουμε λίγο με το μίξερ μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, παίρνουμε ένα scoop παγωτού. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου και φτιάχνουμε με το μείγμα μας 12 μπαλίτσες. Αν δεν έχουμε scoop παγωτού, υπολογίζουμε κάθε μπισκότο να έχει το μέγεθος 2 κουτ. σούπας.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά μέχρι να παγώσουν.

Εν τω μεταξύ, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη (παγωτό βανίλια, καρύδα ή ό,τι άλλο θέλετε). Όταν κρυώσουν τα μπισκότα, φτιάχνουμε τα σάντουιτς παγωτού. Τοποθετούμε μια μπάλα παγωτού πάνω σε ένα μπισκότο και το σκεπάζουμε από πάνω με το άλλο. Πιέζουμε καλά το πάνω μπισκότο, ώστε το παγωτό να πιάσει όλη την επιφάνεια του σάντουιτς και να μη μείνει μόνο στο κέντρο.

Τοποθετούμε τα σάντουιτς στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας. Λιώνουμε τις νιφάδες σε ένα μπεν μαρί, όπου προσθέτουμε και το λάδι καρύδας και το αλάτι.

Αφού λιώσει η σοκολάτα, βγάζουμε τα σάντουιτς από την κατάψυξη και τα βουτάμε μέσα στο μείγμα, ώστε να καλυφθεί το μισό σάντουιτς με σοκολάτα. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν και τα πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τη χρωματιστή τρούφα. Τα βάζουμε για λίγο ακόμα στην κατάψυξη -περίπου 15 λεπτά- και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Τα παιδιά θα το λατρέψουν αλλά και οι μεγάλοι θα το εκτιμήσουν δεόντως!

Δείτε επίσης:
Μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό και φουντούκια

Δροσιστικά γλυκά του καλοκαιριού

Φτιάχνουμε παγωτό ανανά με 2 μόνο υλικά!