Μια συνταγή από το βιβλίο «Στη Χώρα των Λαχανικών» της Μαρίας Χολέβα.

Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι
1 πορτοκαλιά πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 καρότο
1 χούφτα φασολάκια
2 κλωναράκια σέλερι

Προετοιμασία
Βράζουμε και αλατίζουμε το ρύζι και τα φασολάκια. Κόβουμε ένα κομμάτι από την κίτρινη και την πορτοκαλιά πιπεριά, και έπειτα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Κόβουμε δύο πολύ λεπτά και μακριά μπαστουνάκια από το καρότο και με το ειδικό κουπ πατ φτιάχνουμε δύο λουλούδια από το καρότο. Με ένα μαχαίρι ή με κουπ πατ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια από όλες τις πιπεριές και δύο καρδούλες από την κόκκινη πιπεριά. Κόβουμε δύο μακριές λωρίδες από τα φασολάκια για τις κεραίες και δύο μικρότερες για την ουρά. Τέλος, κόβουμε το σέλερι σε μικρές φέτες – θα χρειαστούν αρκετές.

Εκτέλεση
Στο κέντρο του πιάτου βάζουμε τα μπαστούνια του καρότου. Δεξιά και αριστερά, στρώνουμε το βρασμένο ρύζι έτσι ώστε να σχηματίσουμε τα φτερά της πεταλούδας. Τονίζουμε το περίγραμμα τοποθετώντας τις φετούλες σέλερι. Ξεκινάμε τη διακόσμηση της πεταλούδας με τις μακριές λωρίδες από τα φασολάκια, τις οποίες θα τοποθετήσουμε στο πάνω μέρος από τα μπαστούνια του καρότου. Αντίστοιχα, στο κάτω μέρος των μπαστουνιών θα τοποθετήσουμε τις μικρότερες λωρίδες για να φτιάξουμε την ουρά. Ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση τοποθετώντας τις καρδούλες κόκκινης πιπεριάς, τα λουλούδια καρότου, τα μπαστούνια και τα στρογγυλά κομμάτια κίτρινης και πορτοκαλιάς πιπεριάς σύμφωνα με το γούστο μας, αρκεί να υπάρχει συμμετρία.

Αν σας άρεσε η συνταγή, δείτε στα παρακάτω βίντεο άλλες δυο φανταστικές fun food δημιουργίες:

Ένας βάτραχος πρίγκιπας!

Θέλεις να σκαρφαλώσουμε;