Τη διατροφικοί αξία του γάλακτος μαθαίνουν τα μικρά παιδιά και οι οικογένειες τους στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο δράσεων διατροφικής αγωγής, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το νεοσύστατο Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας, συνεργάζεται με το 11ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ελληνικό γάλα… από τη φάρμα στο ποτήρι». Στόχος τους, να εκπαιδεύσουν μαθητές και γονείς πάνω στη διατροφική αξία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και να βοηθήσουν την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Μαθητές και φοιτητές λοιπόν, σε συνεργασία με την προϊσταμένη και το προσωπικό του 11ου Νηπιαγωγείου, αναπτύσσουν από κοινού δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες εντός της τάξης, αλλά και εκτός σχολικών ωρών. Τον Δεκέμβριο για παράδειγμα, ολοκληρώθηκε η πρώτη δράση διατροφικής αγωγής, όπου υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή στο παραπάνω Τμήμα, κ. Οδυσσέα Ανδρούτσου, οι φοιτήτριες Φένια Στάθη και Άννα Βρακά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υλοποίησαν δύο διαδραστικές δραστηριότητες για την υγιεινή διατροφή και τη διατροφική αξία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Εκεί, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις διατροφικές τους γνώσεις, συμμετέχοντας σε παιχνίδια, πειράματα και διαδραστικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφολογίας.

Οι επόμενες δράσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο και θα εστιάζουν στην υλοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων με τα παιδιά, καθώς και σε ομιλίες προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.