Τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς τις μέρες του Halloween και ενθουσιάζονται στην ιδέα να μασκαρευτούν για να γιορτάσουν.

Μπορεί να μην ανήκει στις αναμνήσεις της δικής μας παιδικής ηλικίας, αλλά και το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν άνηκε στις παιδικές αναμνήσεις των παππούδων μας. Το Halloween είναι μια γιορτή που ήρθε για να μείνει, επειδή δεν είναι απλώς μια μόδα από την Αμερική. Πρόκειται για μια γιορτή που συμβολίζει το πέρασμα στον άλλο κόσμο κι έχει πολύ βαθιές παγανιστικές ρίζες, καθώς συνδέεται με το μοναδικό πράγμα από το οποίο δεν θα ξεφύγει ποτέ κανείς.

Ας γιορτάσουμε το Halloween, λοιπόν, μαζί με τα παιδιά.

Ας ετοιμάσουμε λαχταριστές «τρομακτικές» λιχουδιές κι ας τις απολαύσουμε μαζί τους. Είναι κι αυτό ένας τρόπος να τους χαρίσουμε υπέροχες αναμνήσεις.

Πέρα από τη σκαλιστή κολοκύθα που θα βρείτε οδηγίες για πως να φτιάξετε εδώ, θα σας προτείναμε να ετοιμάσετε τα φανταστικά λουκανικάκια-μούμιες.

Καθώς και τις λιχουδιές που σας προτείνουμε παρακάτω,

Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν και θα θυμούνται αυτή τη μέρα για πάντα!

Οι μπανάνες-φάντασμα

Υλικά για 6 παιδιά
6 μπανάνες
λίγα τσιπς μαύρης σοκολάτας (για τα μάτια)
λίγοι κόκκοι καφέ (για το στόμα)
λίγο μέλι

Διαδικασία
Διαλέγουμε 6 φρέσκες σφιχτές μπανάνες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. Με λίγο μέλι κολλάμε δύο κομμάτια σοκολάτας στη θέση των ματιών κι έναν κόκκο καφέ για στόμα (ή σοκολάτα αν δεν έχουμε καφέ)

Για το σερβίρισμα δημιουργούμε κολοκύθες με δύο-τρία μανταρίνια και μπαστουνάκια από σέλερι.

Τα δάχτυλα της κακιάς μάγισσας

Υλικά για 8 παιδιά
400 γρ. αλεύρι
225 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. ολόκληρα αμύγδαλα, καθαρισμένα
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
λίγη μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο

Διαδικασία
Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Ρίχνουμε το αυγό σιγά σιγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.

Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη ζυμώνουμε μια ωραία μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Με τα χέρια μας παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε μακριά και λεπτά σαν λουκάνικα, πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλά μας. Στη άκρη δημιουργούμε μια μικρή εσοχή και τοποθετούμε ένα αμύγδαλο που θα είναι σαν το «νύχι της μάγισσας».

Για να μην απλώσει πολύ η ζύμη, θα τα περάσουμε με λίγο νερό σε ένα πινέλο και τα βάλουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο ,πριν τα βάλουμε για ψήσιμο στον φούρνο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο μεγάλο ρηχό ταψί, απλώνουμε τα μπισκότα μας και ψήνουμε για 25′ με 30΄

Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε προσεκτικά το αμύγδαλο, απλώνουμε λίγο κόκκινη μαρμελάδα στο σημείο εκείνο και πιέζουμε το αμύγδαλο να σταθεροποιηθεί. Μπορούμε να βουτήξουμε στην μαρμελάδα την άκρη του μπισκότου. Τρομακτικά τέλειο!

Καλή διασκέδαση!

 

Δείτε επίσης:
Halloween: ο θρύλος του αρτοποιού που έφτιαχνε πίτες με… ανθρώπινη σάρκα

Τι συμβολίζουν η μπλε και η γαλάζοπράσινη κολοκύθα στο Halloween;

3 διαφορετικά κοκτέιλ αφιερωμένα στο Halloween