Η πιο φρέσκια άφιξη στην πόλη πέφτει κατά θάλασσα μεριά και άνοιξε τις πόρτες της μόλις την Πέμπτη 30 Ιουνίου, φέρνοντας τις δύο πιο διάσημες ιταλικές συνήθειες -την πίτσα και τα aperitivo- στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Και επειδή μιλάμε για βέρα ναπολιτάνικη πίτσα, το όνομα του εστιατορίου “παντρεύει” τα δύο παραπάνω και εγένετο… Napolitivo!

napolitivo_nedited

Στο νέο all day στέκι των νοτίων προαστίων λοιπόν, θα γευόμαστε στο εξής πίτσα στα καλύτερα της, με ζύμη λεπτή και μαλακή στο εσωτερικό της, τραγανή και αφράτη στην κρούστα της και σε 15 διαφορετικές εκδοχές, με την κλασική Margherita με σάλτσα τομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, βασιλικό, ελαιόλαδο και παρμεζάνα να είναι σίγουρα η πρώτη που θα δοκιμάσουμε μόλις τους επισκεφτούμε. Για να ξέρεις, ιταλοί pizzaiolos τους έχουν εκπαιδεύσει στην παραγωγή της ζύμης, για αυθεντικό ναπολιτάνικο αποτέλεσμα, ενώ το ζυμάρι που δεν περιέχει λάδι, ζάχαρη, βελτιωτικά ή συντηρητικά, αφήνεται να ωριμάσει 12-24 ώρες. Για το ψήσιμο δε, έχουν 2 χειροποίητους, κατακόκκινους ξυλόφουρνους, φτιαγμένους με τούβλα από τον Βεζούβιο!

Όσο για το δεύτερο μεγάλο ατού τους, το aperitivo δηλαδή, στο Napolitivo συνοδεύεις τις ιταλικές γεύσεις με κοκτέιλ όπως Negroni και Aperol Spritz.

info
Napolitivo, Μαρίνα Φλοίσβου, τηλ. 210 9840112.