Σας αρέσει το έθνικ και απολαμβάνετε τις ανατολίτικες γεύσεις;

Φέτος τον Ιούλιο, ετοιμάστείτε για ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι με προορισμό μια από τις πιο ξακουστές κουζίνες του κόσμου. Ο αγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της λιβανέζικης κουζίνας κι εμείς τα απολαμβάνουμε μέσα από τη σειρά Ετοιμών Γευμάτων «AB you’ll love» #Worldcuisines, που μπορούμε να βρούμε σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

Ο Άκης Πετρετζίκης, σε αποκλειστική συνεργασία με την ΑΒ, επιμελείται ένα πλούσιο μενού 6 πιάτων από την αυθεντική κουζίνα της Μέσης Ανατολής, μια κουζίνα που διακρίνεται για τα ζουμερά, αργοψημένα κρέατα, τα άφθονα φρούτα και λαχανικά και τα ποικίλα αρωματικά μπαχαρικά της.

Τα νέα λαχταριστά γεύματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στη σειρά «AB you’ll love» #Worldcuisines, Lebanese Edition, είναι τα παρακάτω:

Μοσχάρι tagine με κους κους: Μοσχάρι με κους κους που αργοψήνεται σε tagine, ένα παραδοσιακό πήλινο σκεύος με κωνικό καπάκι. Η μείξη των υλικών και των ιδιαίτερων μπαχαρικών το κάνουν “εξωτικό” στη γεύση.

Shawarma αραβική πίτα με λιβανέζικο γύρο κοτόπουλο: Παραδοσιακός λιβανέζικος γύρος από ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου, μαριναρισμένα σε ένα μείγμα μπαχαρικών της Μέσης Ανατολής. Σερβίρεται σε πίτα με λαχανικά και αποτελεί το δημοφιλέστερο street food της Μέσης Ανατολής.

Kebab με baba ganoush και αραβικές πίτες (κεμπάπ με πουρέ μελιτζάνας και αραβικές πίτες):Λαχταριστό κεμπάπ από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με ένα υπέροχο ντιπ από σάλτσα ντομάτας που με εμπλουτίζεται με κύμινο κι άλλα μπαχαρικά. Συνοδεύεται με baba ganoush,το οποίο αποτελεί την αγαπημένη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι της ανατολίτικης κουζίνας.

Shish tawook κοτόπουλο με πλιγούρι: Εμβληματικό πιάτο της λιβανέζικης κουζίνας. Αποτελείται από μαριναρισμένο κοτόπουλο σε χυμό λεμονιού, σκόρδο, πάπρικα, γιαούρτι και τοματοπελτέ, για να γίνει το κρέας του μαλακό και ζουμερό. Το μυστικό της νοστιμιάς του είναι τα μπαχαρικά του.

Kibbeh akras με τομάτες και κρεμμύδια (κούπες με κιμά, ψητές τομάτες και κρεμμύδια): Ένα πιάτο που έχει ως βάση το το αρωματισμένο αλεσμένο κρέας μέσα σε μπάλες από σιτηρά (κιμπέ). Το πλιγούρι σιταριού χτυπιέται μαζί με το κρέας σε μια λεπτή πάστα και διαμορφώνεται σε μπάλες, με κουκουνάρι και μπαχαρικά.
Σαλάτα ταμπουλέ (σαλάτα με πλιγούρι): Πλιγούρι, ψιλοκομμένος μαϊντανός, κρεμμύδι, τομάτα, ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού και δυόσμος είναι τα υλικά της ανάλαφρης αυτής σαλάτας, καθιστώντας αυτό το πιάτο ως μία από τις καλύτερες επιλογές για τους θερινούς μήνες.

Τα Έτοιμα Γεύματα «ΑΒ you’ll love», Lebanese Edition, διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ και στο AB Eshop

 

Δείτε επίσης:
Η γαστρονομική κουλτούρα του Λιβάνου

Λιβανέζικος μουσακάς

Κοτόπουλο: 4 έθνικ τρόποι για να το φτιάξετε