Στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης αξίζει να περάσετε όχι μόνο για τη χάρη της αλλά για μια βόλτα στο μαγαζάκι που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου μέσα του έχει χωρέσει καλούδια από το Άγιο Όρος και όλα τα Μοναστήρια της Ελλάδας.

DSC_0120

Η Φωτεινή ήταν πρώην συνάδερφος στην εφημερίδα και περνούσε πολλές ώρες της ημέρας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ρετουσάροντας εικόνες. Τον τελευταίο χρόνο όμως μια ιδέα είχε καρφωθεί στο μυαλό το δικό της και του Φώτη του άντρα της. Ένα μαγαζάκι όπως μου είχε εκμυστηρευτεί με μοναστηριακά προϊόντα. Η αρχική ιδέα έγινε απόφαση για μια ποιοτική στροφή όχι μόνο στη διατροφή αλλά και στη ζωή τους. Μια μεγάλη έρευνα ξεκίνησε απ’ τους δυο τους για να βρουν τα καλύτερα προϊόντα. Βρήκαν και πού θα έφτιαχναν το μαγαζί τους. Στο προαύλιο της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη.

DSC_0033

DSC_0184

Είναι κοντά ένας μήνας που τα ράφια της Μοναστηριακής Αυλής τους γέμισαν με προϊόντα από το Άγιο Όρος και μοναστήρια από όλη την Ελλάδα. Προϊόντα που παρασκευάζονται με κόπο και με τα πιο αγνά υλικά, διαλεγμένα ένα ένα. Εδώ δεν θα βρείτε μόνο κομποσκοίνια, σταυρούς, μοσχοθυμίαμα και άνθρακες αλλά και κρέμες, σιρόπια, αλοιφές και βάμματα φυτών, σαμπουάν και αγνά σαπούνια. Δίπλα τους εξαιρετικά προϊόντα παντοπωλείου όπως παραδοσιακά ζυμαρικά, τραχανάδες και χυλόπιτες, κρασιά μοναστηριακά αγιορείτικα, λικέρ και ρακί, γλυκά του κουταλιού και εξαιρετικά μέλια, λάδια βιολογικά από ελιές μοναστηριών, κουλούρια, κούκις, χαλβάδες, ταχίνια που αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε. Μέρες που είναι θα βρείτε και μελομακάρονα, κουραμπιέδες και υπέροχες βασιλόπιτες. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

info
Αλ. Παναγούλη & Διγενή 20, Ηλιούπολη, τηλ. 6945264206.