To Wine bar Manouka μας καλωσορίζει στο Roof Garden του στις 12 Μαΐου, σερβίροντας κρασιά του ελληνικού αμπελώνα παρέα με μεσογειακές γεύσεις και έμφαση στα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα.

To λεπτόσπερμα, ή αλλιώς το manouka, γνωστό ως το σπανιότερο δέντρο του τσαγιού, της οικογένειας της Μυρτιάς, θέλει ιδιαίτερες συνθήκες για να ευδοκιμήσει και να εξελιχθεί. Στην καρδιά της πόλης, στον πεζόδρομο της Ερμού βρέθηκαν οι προαπαιτούμενες «συνθήκες φροντίδας», και το νεοσύστατο manouka με την υπογραφή του Μάνου Στρατάκη κάνει το ντεμπούτο του.

Το Manouka, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, σερβίρει πιάτα για κάθε στιγμή της ημέρας, από το πρωί μέχρι το βράδυ, καθώς στο μενού περιλαμβάνονται προτάσεις για πρωινό, brunch, μεσημεριανό και βραδινό. Το στίγμα του είναι οινικό, προτείνοντας κρασιά με ποικιλίες γνωστές ή και άγνωστες στο ευρύ κοινό από τον ελληνικό αμπελώνα, σε μια λίστα που υπόσχεται ότι θα είναι πλήρως ενημερωμένη. Σημειώνεται ότι θα είναι όλες προσβάσιμες σε ποτήρι, σε δυο δοσολογίες των 75 και 150ml.

Όσο για το φαγητό, ο σεφ Παναγιώτης Βασιλάτος ετοιμάζει πιάτα με αέρα μεσογειακό, με βασικό υλικό τα τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών, υποσχόμενος να τα αναδεικνύει μέσα από ξεκάθαρες τεχνικές και πρωτότυπες συνταγές. Δίπλα τους και ιδέες σε aperitivo και cocktails.

Περισσότερα σύντομα, μόλις το επισκεφθούμε…

info
Ξενοδοχείο Utopia, Ερμού 46, 7οςόροφος, τηλ. 210 3241814.
Η κράτηση κρίνεται απαραίτητη.

Δείτε επίσης:
Angsana Corfu Resort & Spa: άφιξη στην Κέρκυρα με Έκτορα Μποτρίνι

To συριανό Django Gelato στο Κουκάκι!

50 Next: 50 νέοι που θα διαμορφώσουν τη διεθνή γαστρονομική σκηνή