Η Νησαία ήταν μια από τις Νηρηίδες, που σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία είχε στη δικαιοδοσία της τα νησιά. Δικαιολογημένα, λοιπόν, δανείζει το όνομα της στο νέο εστιατόριο της ομάδας του Nice n Easy στη Μύκονο, το οποίο φέρνει νέα πνοή στη δημιουργική κουζίνα των Κυκλάδων.

_MG_7610

Το νέο εστιατόριο της Μυκόνου ετοιμάζεται να ανοίξει την Πρωτομαγιά, σε ένα λιτό, κυκλαδίτικου στυλ χώρο με υπέροχη θέα, στην παραλία της Αγίας Άννας στον Καλαφάτη. Εκεί, ο Χρήστος Αθανασιάδης ετοιμάζει πιάτα με έμπνευση από τις συνταγές και τα υλικά των ελληνικών νησιών, μένοντας πιστός στη βασική nice n easy “συνταγή” της healthy – farm to table cuisine, με φρέσκα και αγνά υλικά.

_MG_7633

Στο μενού θα βρίσκουμε, για παράδειγμα, χταπόδι sous vide με ζελέ από Μezzo Σαντορίνης, φάβα και dressing με μελάνι, καραβίδα με νιόκι φάβας και κακαβιά, καθώς και κάποια μυκονιάτικα παραδοσιακά πιάτα σε παραλλαγές, όπως αποδομημένη κρεμμυδόπιτα με μους από ξινοτύρι και κουκιά σε λαρδί, ενώ καθημερινά θα υπάρχουν και πιάτα ημέρας.

nesaea-logo-1

Nησαία σημαίνει φιλικότητα, χαλάρωση, γοητεία, διακοπές, φως, θάλασσα, δημιουργικότητα, αγνότητα, κάτι που φαίνεται και στο λογότυπο του εστιατορίου, όπου δύο σταγόνες -μία από τη θάλασσα και μία από την κουζίνα- ενώνονται και γεννούν μια ιδιαίτερη θηλυκή μορφή που τη φυσάει νησιώτικος αέρας… και δίνει μια νέα πνοή στη δημιουργική κουζίνα των Κυκλάδων!