Με την τάση του street food να εξαπλώνεται σε διεθνές επίπεδο, τα στέκια που επιδίδονται στο «σπορ» εξαπλώνονται και ανά την Ελλάδα και μάλιστα παρουσιάζοντας ενίοτε ιδιαίτερα προσεγμένα concepts. Η πιο πρόσφατη άφιξη βρίσκεται στη Σαντορίνη και μάλιστα είναι η πρώτη στο είδος της σε ελληνικό έδαφος.

bao1

Το «Βao concept» είναι ο πρώτος χώρος με street food προτάσεις που επικεντρώνεται στα ασιατικά bao buns, χειροποίητα δηλαδή αφράτα ψωμάκια ψημένα στον ατμό, γεμισμένα με διάφορα υλικά. Την επιμέλεια του concept ανέλαβε το δίδυμο Αθηναγόρας Κωστάκος- Θεοδόσης Κακούτης, γνωστοί και ως 2Eaters.

13576559_10210418357878179_117086952_n

Η φιλοσοφία του concept είναι απλή και αποτελείται ουσιαστικά από τρία βήματα: επιλογή bun ή χειροποίητων noodles, των πρόσθετων υλικών και τέλος της σάλτσας που θα τα συνοδεύσει. Το ίδιο απλά αλλά προσεγμένα, είναι και τα υλικά που περιλαμβάνουν από λαχανικά, μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο, μέχρι γαρίδες, καραβίδες, σολομό και μπακαλιάρο τεμπούρα ή ψητό. Όσο για τα «παρελκόμενα», ασιατική σάλτσα bbq, τεριγιάκι, τσιμιτσούρι κ.ά είναι μερικές από τις σάλτσες που θα συνοδεύσουν τις επιλογές σας.

info
Φηρά, Σαντορίνη