Cascara στην ισπανική γλώσσα σημαίνει «τσόφλι». Στην ουσία, έτσι ονομάζουν το κέλυφος του κόκκου του καφέ που έχει και μικρά κομμάτια της σάρκας του καρπού πάνω του. Και από αυτό φτιάχνουν το ομώνυμο ρόφημα που είναι πολύ γνωστό στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Στην ελληνική, όμως, πραγματικότητα, έτσι ονομάζεται το καινούργιο all day στέκι των Μελισσιών.

Το design έχουν επιμεληθεί οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, οι οποίοι δημιούργησαν έναν χώρο με πολλές γωνίες και διαφορετικά στιλ που, όμως, δένουν με όμορφο τρόπο κάτω από μια βιομηχανική vintage αισθητική.

cascara

Το μενού, που φέρει την υπογραφή του Άρη Τσανακλίδη, έχει σαν βάση του την ελληνική κουζίνα, την οποία συνδυάζει με γεύσεις από τη Μεσόγειο, την Ασία και τη Νότια Αμερική, συνθέτοντας έτσι μια comfort κουζίνα. Τουτέστιν, ξεκινάς με μια Ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κρέμα φέτας και κουλούρι Θεσσαλονίκης και με μια Τραβηχτή με σύγκλινο Μάνης και φτάνεις στο κλασικό Μεξικάνικο Chili con Carne, στις αμερικάνικες γεύσεις των burgers και steaks, ως το φιλέτο τόνου με πικάντικη σως από wasabi. Περισσότερα σύντομα.

info
Παναγή Τσαλδάρη 21, Μελίσσια, τηλ. 213 0431495.