Τι συμβαίνει με τη ναπολιτάνικη πίτσα των Franco Manca, που αφού κατέκλεισαν το Ηνωμένο Βασίλειο με 56 διαφορετικά καταστήματα, τώρα έρχονται και στην Ευρώπη με πρώτους σταθμούς την Ιταλία και την Ελλάδα;

Ίσως, η απάντηση να κρύβεται στη φιλοσοφία τους. Φιλοσοφία που φαίνεται να έπεισε τον αγαπημένο chef ιταλικής κουζίνας και κριτή του Master Chef, Πάνο Ιωαννίδη, αλλά και τους επιχειρηματίες και chef, αδελφούς Λιάκου (Basegrill, Travolta, Cookoovaya, Hoocut), να βάλουν την υπογραφή τους στο πρώτο υποκατάστημα της Franco Manca που θα ανοίξει στην Αθήνα.

Τι μας υπόσχεται το Franco Manca;
Αρχικά, σήμα κατατεθέν της πίτσας τους, το οποίο το βλέπουμε να αναγράφεται μέχρι και στο λογότυπο της επιχείρησης, είναι το ζυμάρι αργής ωρίμασης με προζύμι, που λέγεται πως είναι και η συνταγή της επιτυχίας για το Franco Manca. Όλες οι πίτσες είναι χειροποίητες, και ετοιμάζονται τη στιγμή που θα τις παραγγείλουμε, οπότε πρέπει να θεωρείται αυτονόητο το ότι θα είναι και φρεσκοψημένες.

Η επιχείρηση δείχνει ότι έχει οικολογικό χαρακτήρα και πως σέβεται το περιβάλλον, αφού στηρίζει τοπικούς προμηθευτές, αλλά και τη χρήση οργανικών προϊόντων. Εξίσου σημαντικό και άξιο αναφοράς είναι φυσικά ότι η Franco Manca μας δίνει τη δυνατότητα να γευτούμε φρέσκια πίτσα ναπολιτάνα με καλά υλικά, σε προσιτές τιμές.

Η αρχή
Η πρώτη εμφάνιση του Franco Manca στη γαστρονομική σκηνή έγινε το 2008 στο Brixton Market του Λονδίνου. Το ντεμπούτο αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας επιτυχημένης πορείας, αφού μέχρι σήμερα, η αλυσίδα μετρά 56 εστιατόρια Franco Manca στην Αγγλία, ένα στο νησί Σαλίνα της Ιταλίας, αλλά και ένα που είναι ακόμη στα σκαριά. Και αυτό δεν είναι άλλο από το παράρτημα της Αθήνας.

Αναμένουμε λοιπόν την νέα αυτή άφιξη για να δοκιμάσουμε διά ζώσης τη ναπολιτάνικη πίτσα από το Brixton και να δούμε αν θα μυηθούμε κι εμείς στη φιλοσοφία της αλυσίδας Franco Manca.

Δείτε επίσης:

Φτιάχνουμε αυθεντική πανακότα όπως οι Ιταλοί (βήμα-βήμα)

Η πιο εύκολη φοκάτσια του κόσμου!

Πώς να ψήσεις bistecca alla fiorentina στην εντέλεια