Ένα ελληνικό bistro με σουηδικό όνομα και νοοτροπία, άνοιξε πρόσφατα στη Βουλιαγμένης, με τον σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό, του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες, να υπογράφει το μενού.

Το Lagom, που το όνομα του σημαίνει «ούτε λίγο, ούτε πολύ, ακριβώς τόσο όσο χρειάζεται», μια έννοια που περιγράφει ένα lifestyle αποδοχής και ικανοποίησης, ξεκίνησε να στρώνει τα τραπέζια του στην καρδιά της Βουλιαγμένης, με θέα τη θάλασσα. Στόχος του, να μυήσει τους επισκέπτες σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι απόλαυσης, μέσα από μια ολιστική κουλτούρα ισορροπίας και γαλήνης, που έχει τις ρίζες της στη Σουηδία.

Ο χώρος χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα, τρία εξωτερικά deck και μία κομψή σάλα εσωτερικά όπου πρωταγωνιστεί η open plan κουζίνα, με λιτή αισθητική και κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το μάρμαρο.

Το μενού του πάλι, είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελληνική κουζίνα, με συνταγές που αναδεικνύουν τη μαγειρική παράδοση του τόπου με μια δημιουργική νότα. Η αρχή γίνεται με πιάτα που μπορεί να μοιραστεί όλη η παρέα, όπως ντοματοσαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια, φράουλες, φέτα σαγανάκι, αβοκάντο Κρήτης και baby ρόκα, ρεβίθια Δομοκού με προσούτο προβατίνας, κύμινο και κατσικίσιο τυρί γκρατινέ, πεϊνιρλί Βουλιαγμένης με μπολονέζ γαρίδας και βαρελίσια φέτα και τα τραγανά μουσακαδάκια με τσάτνεϊ ντομάτας. Ακολουθούν προτάσεις με κρέας και ψάρι, όπως rib-eye Black Angus με χωριάτικες τηγανητές πατάτες, γραβιέρα και μαγιονέζα κάππαρης, χταπόδι παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, τσορίθο, λιαστή ντομάτα και ελιές και ψάρι ημέρας α λα Σπετσιώτα με χόρτα γιαχνί και ψητό αβοκάντο Κρήτης.

Στα επιδόρπια βρίσκουμε ανατρεπτική γλυκιά παντζαροσαλάτα με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι, baby ρόκα, καραμελωμένα καρύδια και σορμπέ πράσινο μήλο, αλλά και baba au tsipouro με κρέμα ανθότυρο, παλαιωμένο τσίπουρο, βύσσινο και παγωτό φιστίκι. Περισσότερα, μόλις το δοκιμάσουμε…

info
Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9670099.