Άνοιξε τον Ιούλιο του 2021 στο ιστορικό κέντρο, στην περιοχή της Ακρόπολης, συγκεκριμένα στον γραφικό πεζόδρομο της Ηρακλειδών!

Το Merceri food & drink δίνει έμφαση στο χαρακτηριστικό γνώρισμα των chefs Μελίνα Χωματά και Μαρία Ντιούδη που αναβαθμίζουν τα πιο απλά πιάτα σε εξαιρετικές γαστρονομικές προτάσεις χρησιμοποιώντας αγνά υλικά, άψογη τεχνική και άφθονη δημιουργικότητα. Οι παραδοσιακές συνταγές και οι μικροί παραγωγοί συναντιούνται με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, συνθέτοντας μια μοναδική γευστική εμπειρία, ενώ η σύνθεση της wine list με οινοποιεία από όλη την Ελλάδα συνδυάζεται αρμονικά με το φαγητό.


Γαρίδες σαγανάκι με ντοματίνια, χόρτα, φέτα και μπούκοβο

Το μενού αλλάζει από μεσημέρι σε βράδυ, όλες τις ώρες όμως έχει ενδιαφέρουσες γευστικές και υγιεινές επιλογές. Σαν τη σαλάτα Kale με αβοκάντο, ταχίνι ολικής, μέλι, chia και λεμόνι ή την μπρουσκέτα με σαρδέλες ψητές, ντοματίνια και ελιές. Από τα κυρίως ξεχωρίζουν τα Φλωμάρια, που είναι κιτρινόπτερος τόνος με ντομάτα, ελιές Καλαμών και κρίταμο, αλλά και η πουλάδα ελευθέρας βοσκής, που είναι μαγειρεμένη με μαντζουράνα και φέτα και σερβίρεται με φρέσκες, τηγανητές πατάτες. Από τα γλυκά, η Τάρτα γαλακτομπούρεκο με κρέμα σιμιγδάλι, πορτοκάλι και κάσιους κερδίζει σίγουρα τις εντυπώσεις, ενώ το Καρπάτσιο ανανά με τσικουδιά Κρήτης, λάιμ και μέντα είναι ελαφρύ και δροσερό!

Το βράδυ, ο κατάλογος κινείται σε πιο δημιουργικά μονοπάτια και αλλάζει τελείως. Στα ορεκτικά πρωταγωνιστούν πιάτα όπως οι Γαρίδες και τα χτένια σεβίτσε, που σερβίρονται με δροσερό ανανά, κρεμμύδι, λάιμ, ξερό κορίανδρο και τσίλι ή το ζεστό κέικ αστακού με κρούστα πατάτας, ρόκα, γραβιέρα Σύρου και σχοινόπρασο. Τα κυρίως πιάτα και εδώ κλέβουν τις εντυπώσεις: Αρνί κότσι Μυτιλήνης με πουρέ μελιτζάνας, κατσικίσιο τυρί, σύκα Κύμης και οξύμελο ή Λαυράκι σε κρούστα ελιάς με ζωμό ντομάτα, ούζο και κρουτόν, είναι μόνο δύο από τα πιάτα που δεν θα σας αφήσουν ασυγγίνητους. Στα συν η άμεση οπτική επαφή των επισκεπτών μας με την ανοιχτή κουζίνα και τους chefs, η οποία γεννά μια δημιουργική αλληλεπίδραση κατά την οποία η σύνδεση προκαλεί την έμπνευση και η έμπνευση τη δημιουργία.

info
Ηρακλειδών 21, Θησείο, τηλ. 210 3417511, https://merceri.gr
Ωρες λειτουργίας: Brunch: 11:00 – 14:00, Lunch: 12:00 – 18:00, Dinner: 19:00 – 23:30. Λειτουργεί take away αλλά και delivery μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας διανομής.