Το νέο ιταλικό εστιατόριο της Κηφισιάς ξεκίνησε να στρώνει τραπέζια στις αρχές Σεπτεμβρίου και μας καλεί να δοκιμάσουμε χειροποίητα ζυμαρικά και πίτσα που η προετοιμασία της απαιτεί 3 ολόκληρες μέρες!

Το Monzu στην Κηφισιά, που παίρνει το όνομα του από το γαλλικό «Monsieur» και αναφέρεται στους Ιταλούς επαγγελματίες σεφ που εκπαιδεύτηκαν στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, εργάστηκαν για την αριστοκρατία της Νότιας Ιταλίας και καθόρισαν την ιταλική παραδοσιακή γεύση, στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό του 19ου αιώνα με φινετσάτο και δροσερό κήπο, ιδανικό για όσο ακόμη οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Στην κουζίνα, βρίσκουμε τον σεφ Γιάννη Λιόκα που μετά το Nolita, μπαίνει για μία ακόμη φορά σε ιταλικά μονοπάτια.

Με άλλα λόγια, στο μενού βρίσκουμε πιάτα όπως Vitello Tonnato με καπνιστή μαγιονέζα τόνου, αγριοράπανο και πούδρα κάππαρης, Σελινόριζα «osso buco» με ραγού από μοσχάρι γάλακτος και σάλτσα παλαιωμένης παρμεζάνας, Spaghetti cacio e pepe, Ριζότο carnaroli με κρέμα από κόκκινα παντζάρια, gorgonzola dolce και παλαιωμένο βαλσάμικο από τη Modena, Μοσχαρίσια tagliata και Bistecca Fiorentina με πουρέ πατάτα με σινάπι, μανιτάρια ‘panzanella και σάλτσα από καμένο βούτυρο και φασκόμηλο. Ιδιαίτερο κομμάτι στο μενού αποτελεί και η πίτσα, που για να βγει στο πιάτο χρειάζεται 3 ημέρες – μία για το προζύμι, μια για το ζυμάρι και μια τελευταία όπου η πίτσα είναι έτοιμη πια να ψηθεί και να βγει στο τραπέζι. Στον κατάλογο τη βρίσκεται σε 5 διαφορετικές εκδοχές.

Το μενού συμπληρώνουν τα κοκτέιλ του Σπύρου Κερκύρα, που λειτουργούν ως το έτερον ήμισυ του φαγητού. Περισσότερα σύντομα…

info
Λεωφ. Κηφισίας 317Β, Κηφισιά, τηλ. 210 6200495.

Δείτε επίσης:
Omnivore, η νέα πρόταση του Ομίλου Καστελόριζο

Brilliant Βurger: Burgers δια χειρός Metayer στη Νέα Ερυθραία

Stellar: Θερινό σινεμά με θεματικά μενού στο κέντρο της Αθήνας