Το νέο εστιατόριο που άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες στο Χαλάνδρι, φέρνει θαλασσινό αέρα και μας καλεί για ούζο ή τσίπουρο παρέα με ψαρομεζέδες.

Το όνομα του «ο Πέτρος και ο Λύκος» μπορεί να παραπέμπει στο γνωστό παραμύθι με τον μικρό βοσκό, ωστόσο η κουζίνα του απέχει πολύ από τα βουνίσια εδέσματα, καθώς περιλαμβάνει αποκλειστικά ψάρια και θαλασσινά. Το βρίσκετε στην πλατεία Ελευθερωτών, ένα από τα πιο κεντρικά σημεία στο Χαλάνδρι και μάλιστα, όσο ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να απολαύσετε τους μεζέδες σας παρέα με ούζο ή τσίπουρο και επάνω στο γκαζόν, αφού βγάζει και τραπεζάκια έξω.

Όσο για το μενού, στην κουζίνα η κυρία Μάγδα ετοιμάζει καθημερινά σπιτικές γεύσεις βασισμένες σε ολόφρεσκες και εκλεκτές πρώτες ύλες, όπως βραστά χόρτα εποχής με πλούσιο ελαιόλαδο, πατατοσαλάτα ή τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι με αλάτι και ρίγανη και σπιτικές αλοιφές (ταραμοσαλάτα, φάβα, μελιντζανοσαλάτα με πολίτικες αναφορές) για αρχή, καθώς και γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι λιαστό, φρέσκο καλαμάρι και τα ψάρια ημέρας στο τηγάνι (κουτσομούρες, μπαρμπούνια, γαύρο, αθερίνα και μπακαλιαράκια με σκορδαλιά), για κυρίως. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, που φέτος πέφτει Τετάρτη χαρίζοντας μας ένα «διάλειμμα» μέσα στην εβδομάδα;

info
Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, τηλ. 6936543060

Δείτε επίσης

Barolo: Εστιατόριο-delicatessen με γεύσεις δια χειρός Μιχάλη Νουρλόγλου

Las Bocas: Δημιουργικοί μεζέδες από τον Μίλτο Αρμένη στη Νέα Φιλαδέλφεια

Brilliant Βurger: Burgers δια χειρός Metayer στη Νέα Ερυθραία