Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας, το εστιατόριο Stories Urban Bistronomy, στο roof top του ξενοδοχείου The Editor Athens Hotel, συνδυάζει υψηλή γαστρονομία και casual dining.

Εκεί, ο σεφ Γιάννης Λιόκας αξιοποιεί gourmet τεχνικές μαγειρικής και επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και προτείνει αντισυμβατικά και αυθόρμητα μενού σε προσιτές τιμές. Στα πιάτα του πρωταγωνιστούν κορυφαίας ποιότητας υλικά, με τοπικές και εποχιακές πρώτες ύλες, τα οποία μέσα από το φίλτρο του Bistronomy, χτίζουν ελληνικές ιστορίες γεύσης.

Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, πρασοτυρόπιττα, σελινόριζα με κανθαρέλλες και χόρτα φρικασέ, χτένια με κρέμα φασολάδας, Αθηναϊκή με αυγοτάραχο, βοδινή γλώσσα με μαγιονέζα τόνου Αλοννήσου, λαχανοντολμάδες στα κάρβουνα, πατάτες στη θράκα με μαύρη τρούφα και μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε στάχτη, λαυράκι σε νεκρή ζύμη με κρέμα αγκινάρας, μοσχαρίσια μάγουλα με γλυκό τραχανά και ελληνικό καφέ, μαύρο χοίρο αλλά και αρνάκι ρεβιθάδα με κάπαρη γιαχνί. Ελληνικά παραδοσιακά είναι και τα γλυκά, όπως το ρυζόγαλο με παγωτό από ανθόγαλα και καρύδια, το γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από μπαχαρικά, ο μπακλαβάς με παγωτό κανέλα, αλλά και το τσουρέκι με πικρή σοκολάτα και κάρδαμο. Ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε!

info
The Editor Athens Hotel, Βορέου & Καρόρη, Αθήνα, τηλ. 210 3311444.