Το νέο ξενοδοχείο Academia of Athens στην Ακαδημίας, δίνει τη δική του γευστική πρόταση, που απευθύνεται τόσο στους ενοίκους του όσο και σε κάθε επισκέπτη του κέντρου.

Το Symposium Restaurant ακολουθεί την παγκόσμια τάση των «bistronomique» εστιατορίων και συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με τη χαλαρή, bistrot ατμόσφαιρα, προσφέροντας πιάτα με ελληνικές συνταγές από τις οποίες δεν λείπουν οι δημιουργικές πινελιές. Στο μενού του βρίσκουμε σύγχρονα μεσογειακά πιάτα που διεγείρουν τις αισθήσεις, όπως φάβα με κόκκινες φακές, φιλέτο μπακαλιάρου με φασόλια και τσορίθο και χειροποίητα νιόκι καρμπονάρα. Η πρωτότυπη εκδοχή της σαλάτας Ceasar’s, «Ο Καίσαρας συναντά τον Πλάτωνα» σίγουρα αποτελεί μια απολαυστική επιλογή, ενώ το παγωτό φέτα που συνοδεύει την ελληνική σαλάτα Symposium θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Στα γλυκά ξεχωρίζουν ο Μπαμπάς με ρούμι και τα χειροποίητα παγωτά. Όσο για την πλούσια λίστα κρασιών, περιλαμβάνει ετικέτες από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες.

Το Symposium όμως στρώνει τραπέζια και από νωρίς το πρωί, με ένα πλούσιο κατάλογο πρωινού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αβγά φούρνου, αβγά benedict, ομελέτες, αφράτα pancakes, κρουασάν και υγιεινά smoothies.

info
Academia of Athens Ηοtel, Ακαδημίας 38 & Ομήρου, Αθήνα, τηλ. 210 3670063.