Όταν σκεφτόμαστε pet shop, μάς έρχεται στο νου ένα μαγαζί που θυμίζει σούπερ μάρκετ με μία όχι και τόσο ωραία μυρωδιά. Αυτή η περιγραφή όμως δεν ταιριάζει καθόλου στο νέο pet shop, The Creatures, στο Χολαργό.

Πρόκειται για ένα κατάστημα με vintage αισθητική, που σου τραβά την προσοχή ήδη από τον απέναντι δρόμο. Τα master minds πίσω από αυτήν την ιδέα είναι ο Νίκος Κατσιγιώργης και η Σοφία Βιδάλη, ένα ζευγάρι με χρόνια εμπειρία στο χώρο της εστίασης. Και θα μάς πείτε τι σχέση έχει αυτό; Ε λοιπόν ένα από τα πολύ πρωτότυπα χαρακτηριστικά του The Creatures είναι ότι εκεί οι ιδιοκτήτες των τετράποδων πελατών μπορούν να απολαύσουν ένα απολαυστικό γλυκό, τον καφέ τους, το ποτό τους ή ακόμη και ένα υγιεινό και δροσιστικό smoothie.

«Θέλαμε κάτι διαφορετικό, που να μην μοιάζει με σουπερμάρκετ. Φυσικά έχουμε τροφές και είδη για κατοικίδια, όλα ποιοτικά. Ειδικά με τις τροφές είμαστε πολύ προσεκτικοί, γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με επιλεγμένες εταιρείες. Θέλουμε οι άνθρωποι που έρχονται εδώ να απολαμβάνουν τον καφέ και το ποτό τους, και να μαθαίνουν πληροφορίες για το πώς μπορούν να φροντίσουν τα κατοικίδιά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», λέει ο Νίκος.

Κάτι ακόμα που αγαπάμε στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι ότι τα κατοικίδια, συμπεριλαμβανομένων των κουνελιών και των παπαγάλων, μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο μαγαζί και να έρχονται σε επαφή με όλο τον κόσμο. Στην είσοδο υπάρχουν κάγκελα για να μην μπορούν να αποδράσουν στην λεωφόρο και κινδυνεύσουν.

Η βασική υπηρεσία του pet shop είναι το grooming, που περιλαμβάνει πλύσιμο, στέγνωμα, καθάρισμα αυτιών, κούρεμα και περιποίηση νυχιών και ξεκινάει από τα 20€. Γίνεται επίσης και ολιγοήμερη φύλαξη μικρών κατοικίδιων ενώ σε συνεργασία με τον Θοδωρή Τριάντη, Πρόεδρο εκπαιδευτών Ελλάδας, γίνεται και δωρεάν αξιολόγηση περίεργων και επιθετικών συμπεριφορών.

info
Λεωφόρος Μεσογείων 176-178, Xoλαργός, Τηλ. 2106515200 και 6986515200.