Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου, με την άρση των μέτρων στην εστίαση, ξεκινάει να στρώνει τραπέζια και το νέο Workshop by Aliento, στο Γαλάτσι.

Με Ιαπωνική-Περουβιανή κουζίνα και ιδιαίτερη έμφαση στο sushi, το νέο εστιατόριο έχει δώσει ήδη τα πρώτα δείγματα, με τα πιάτα που υπογράφει ο Σταμάτης Τσίλιας να διατίθενται και μέσω της πλατφόρμας Wolt, για delivery στο σπίτι ή το γραφείο.

Aliento σημαίνει ανάσα και μέσα στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου, παίρνουν νέα πνοή οι ιαπωνικές και περουβιανές γεύσεις, με υλικά και τεχνικές, που σέβονται το περιβάλλον και του αφήνουν τις ανάσες που χρειάζεται. Καμία λειτουργία του εστιατορίου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, ενώ η συντονισμένη μαγειρική ομάδα ανακυκλώνει το κάθε υλικό με δημιουργικό τρόπο αποφεύγοντας κάθε απώλεια. Οι επισκέπτες θα μυηθούν σε εντυπωσιακά και ραφιναρισμένα ιαπωπερουβιανά πιάτα, με συστατικά που «μαγειρεύονται», « ζυμώνονται» και αναπτύσσονται με φυσικό τρόπο από τους σεφ καθημερινά και εμπλουτίζουν την Nikkei κουζίνα με φρέσκια και δροσερή ανάσα.

Στο μενού συναντάμε πολλά κρύα και ζεστά πιάτα, όπως rock shrimp (γαρίδες tempura με κρέμα wasabi, αγγούρι και σουσάμι), patata bravas, tiradito σολομού, αλλά και μεγάλη ποικιλία από sushi. Το μενού ολοκληρώνεται με κάποιο από τα κοκτέιλ που έχει δημιουργήσει για το εστιατόριο ο Άρης Χατζηαντωνίου, του MoMix bar. Ακολουθώντας την φιλοσοφία του Aliento έχει δώσει με τη σειρά του ανάσα Nikkei σε κλασικές συνταγές. Όλα τα κοκτέιλ ετοιμάζονται με την αρχή της βιωσιμότητας. Για παράδειγμα,στο σήμα κατατεθέν το Pisco,ετοιμάζεται μια νόστιμη ιταλική μαρέγκα αντί για ασπράδι. Μια ακόμα καινοτομία είναι ότι όλα τα κοκτέιλ «ανακατεύονται» από την μαγειρική ομάδα του Aliento. Οι μάγειρες καταλαμβάνουν όλες τα πόστα του μαγαζιού, τις παραγγελίες, το σερβίρισμα, την κουζίνα και την μπάρα κάνοντας την εμπειρία για τον επισκέπτη ακόμα πιο ολοκληρωμένη και δυνατή. Περισσότερες πληροφορίες μόλις το δοκιμάσουμε…

info
Ιπποκράτους 11, Γαλάτσι, τηλ. 210 2921907.