Μια νόστιμη και ιδιαίτερη γραβιέρα με παστουρμά κυκλοφόρησε το Τυροκομείο Μανούσος Τσιτσιρίδης «Το Σφακιανό». Πρόκειται για μικρό κεφάλι γραβιέρας φτιαγμένο από αιγοπρόβειο ελληνικό γάλα.

Όπως μας είπε ο ίδιος ο Mανούσος Τσιτσιρίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του: «Η ιδέα γι’ αυτόν τον συνδυασμό μας ήρθε μια ημέρα που τρώγαμε γραβιέρα με παστουρμά και το κάναμε πράξη. Δεν πρόκειται για ένα τυρί, το οποίο θα το φας σκετό με ψωμί, είναι μεζεδάκι. Ιδανικά συνδυάζεται με λίγο κόκκινο κρασί».

O Μανούσος Τσιτσιρίδης είναι τρίτης γενιάς τυροκόμος και φτιάχνει κρητικά τυριά με πλούσια γεύση, που τιμούν την παράδοση του νησιού και της οικογένειάς του. Διατηρεί και κατάστημα στην Αργυρούπολη στην Αττική, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε και την γραβιέρα με τον παστουρμά.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του στο olivemagazine.gr είχε μιλήσει για την οικογενειακή παράδοση στην τυροκομία, εξηγώντας μας ότι η απόφασή του να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση ήταν συνειδητή: «Η ιστορία του τυροκομείου μας ξεκινάει πολλά χρόνια πριν. Εγώ ήδη από παιδί, μετά το Δημοτικό, πήγαινα στο τυροκομείο γιατί μου άρεσε να βοηθάω τον πατέρα μου στη διαδικασία της παραγωγής. Γι’ αυτό και τελειώνοντας το σχολείο πήρα την απόφαση να σπουδάσω στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και στη συνέχεια επέστρεψα στην Κρήτη για να αναλάβω, αρχικά με τη βοήθεια του πατέρα μου και από το 1994 πλέον μόνος μου» (δείτε ΕΔΩ όλη τη συνέντευξη).

info
Μανούτα, Χρυσοστόμου Σμύρνης 23, Αργυρούπολη, τηλ. 210 9914047

Δείτε επίσης:
Τι είναι το τυρί quark που μοιάζει με γιαούρτι;

Πέντε καλοί λόγοι για να τρως συχνά τυρί cottage

Σπιτικό τυρί ρικότα, εύκολα και γρήγορα