Η εταιρεία Αράκυνθος συνδυάζει την τυροκομική μας παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις και την τεχνολογία, και φτιάχνει ένα μοναδικό τυρί μόνο με 6.1% λιπαρά και 0,9% αλάτι.

Ανάμεσα στον Πατραϊκό κόλπο και την λίμνη Τριχωνίδα, απλώνεται το ορεινό συγκρότημα του Αράκυνθου με την εντυπωσιακή του φύση και το φημισμένο φαράγγι της Κλεισούρας. Από εδώ πήρε το όνομά της και η εταιρεία Αράκυνθος που στις σύγχρονες τυροκομικές εγκαταστάσεις της στην Αιτωλοακαρνανία συνδυάζει την καινοτομία με την τέχνη της παραδοσιακής τυροκομίας και παρασκευάζει τυριά αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα ζώων ορεινής βοσκής.

Η Αράκυνθος αποτελεί ένα παράδειγμα του σύγχρονου ελληνικού επιχειρείν που αξιοποιεί τα αγαθά της ελληνικής γης για να τα μετατρέψει σε τυροκομικά προϊόντα άριστης ποιότητας µε υψηλά διατροφικά στοιχεία. Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι να συνδυάσει την τυροκομική μας παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις και την τεχνολογία, με σκοπό την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και τη διατήρηση κοπαδιών και κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα σε τόπους ορεινής βοσκής.

Ανάμεσα στα προϊόντα αξιώσεων που παράγει θα βρούμε την ΠΟΠ φέτα, τα τυριά με αιθέρια έλαια (ρίγανης, μανταρινιού, λευκής τρούφας, φασκόμηλου), το Πιπερίκι Αράκυνθος με φυσικό λάδι μαύρου πιπεριού και βέβαια το ξεχωριστό Ερίκι.

Παράδοση, γεύση και ποιότητα μόνο με 6,1% λιπαρά
Το Ερίκι είναι ένα τυρί αλειφώδους υφής που φτιάχνεται αυστηρά και μόνο από εξαιρετικό αιγοπρόβειο γάλα ορεινής βοσκής άνω των 800 μ. και βασίζεται σε συνταγή που έχει μεταδοθεί από γενιά σε γενιά. Παραδοσιακό μεν αλλά και εναρμονισμένο με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες αφού συνδυάζει την πλούσια γεύση του με εξαιρετικά χαμηλά λιπαρά, μόλις 6,1%, και 0,9% αλάτι. Ένα τυρί χωρίς ίχνος αντιβιοτικών, αλλά γεμάτο καλά προβιοτικά. Είναι το αιγοπρόβειο τυρί με τα χαμηλότερα λιπαρά στην αγορά που η πρωτοποριακή σύστασή του το κάνει μοναδικό.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε πως ο συνδυασμός της τεχνολογίας με την παράδοση έχει ως αποτέλεσμα το Ερίκι να μην υπολείπεται καθόλου σε νοστιμιά αλλά αντίθετα να χαρακτηρίζεται από πλούσια γεύση που οφείλεται σε μεγάλο μέρος και στην διατροφή των αιγοπροβάτων που βασίζεται στα αρωματικά χόρτα της περιοχής. Λόγω δε των χαμηλών λιπαρών του και της μικρής περιεκτικότητας σε αλάτι, το Ερίκι μπορεί να είναι μέρος της καθημερινής μας διατροφής.

Μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλούς τρόπους. Αλειμμένο σε φρέσκο ζυμωτό ψωμί, στις σαλάτες, να το προσθέσουμε στις σούπες, να φτιάξουμε σάντουιτς και πίτες, τάρτες,ντιπ και σάλτσες, ακόμη και τσιζκέικ (δείτε τη συνταγή εδώ).

Θα το βρούμε σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης:

Kερκυραϊκή πουτίγκα, ζαμπαγιόν και φιόρα του Λεβάντε: Γιορτές αλα Επτανήσιοι!

Σύγκλινο Μάνης ή Απάκι Κρήτης; 10 εκλεκτές συνταγές για απαιτητικούς