Η πλούσια γκάμα της εταιρείας Άρωμα «καυτερές πιπεριές» εμπλουτίζεται με τις γλυκές τσίλι πιπεριές Shishito που προέρχονται από την Άπω Ανατολή.

Οι πιπεριές Shishito είναι μικρές, λεπτόσαρκες και τραγανές. Έχουν αναγνωρίσιμη γεύση και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στα διάφορα έθνικ πικάντικά πιάτα, ενώ μπορούν να σερβιριστούν κι ως ορεκτικό πιάτο. Κυκλοφορούν σε συσκευασία των 300 γρ. και ανάμεσά τους στην ίδια συσκευασία βρίσκουμε κάποιες πιπεριές που είναι λιγότερο καυτερές -ο συνδυασμός τους προσφέρει μια πιο παιχνιδιάρικη γευστική εμπειρία.

Οι γλυκές τσίλι πιπεριές Shishito κυκλοφορούν από την εταιρεία Άρωμα που ειδικεύεται στα φρέσκα μυρωδικά και κηπευτικά και η γκάμα της εμπλουτίζεται συνεχώς με πιο δυσεύρετα και γκουρμέ προϊόντα. Η σειρα «Άρωμα, φρέσκες καυτερές πιπεριές» περιλαμβάνει ποικιλία από διαφορετικά είδη πιπεριάς με ευρεία κλίμακα στην καυστικότητα (από 50 μέχρι 350.000 μονάδες Scoville).

Μερικές ιδέες για να απολάυσετε τις γλυκιές τσίλι πιπεριές Shishito
Ο πιο απλός και γρήγορος τρόπος είναι να τηγανίσετε ελαφρά τις πιπεριές σε ελαιόλαδο και να προσθέσετε λίγο λεμόνι και λίγο χοντρό αλάτι. Μπορείτε επίσης να τις τηγανίσετε σε τεμπούρα (ένας χυλός που θυμίζει το δικό μας κουρκούτι) ή να τις ψήσετε στη σχάρα με λίγο σουσάμι και σησαμέλαιο. Μια άλλη ιδέα είναι να τις προσθέσετε σε ένα καθημερινό πιάτο (με κρέας ή ψάρι) για να δώσουν μια νέα γευστική νότα.

Δείτε επίσης:
Τι κάνουν οι καυτερές πιπεριές στο σώμα σου;

Πικάντικο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Πικάντικος τραχανάς µε καραμελωμένα κρεμμύδια και κουρκουμά