Πώς να το περιγράψεις με μια φράση που τα λέει όλα; Απίστευτα νόστιμο! Έτσι είναι το “Κόρμα” που μας έρχεται από τις Ινδίες.

Οι δημοφιλέστατες σιγομαγειρεμένες σπεσιαλιτέ της ινδικής κουζίνας που ακούνε στην ονομασία “κόρμα” και κλέβουν την παράσταση με τη βελούδινη γαλακτερή σάλτσα τους δεν είναι τυχαίο ότι κατάφεραν να σπάσουν τα σύνορα και να κάνουν όλα τα πιάτα κόρμα αγαπητά στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Άρα να τα πρώτα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε με αυτό το πουδρένιο μείγμα. Το “ κόρμα” με το κοκκινωπό φλογερό χρώμα του “φωνάζει” από μακριά την εξωτική και ελαφρώς πικάντικη γευστική του υπόσταση. Τι κρύβεται μέσα στη σύστασή του; Πιπέρι μαύρο, καρδάμωμο, γαρύφαλλο, τζίντζερ κ.α. που του χαρίζουν έναν έντονο χαρακτήρα.

mpaxariko

Γι’ αυτό τι καλύτερο από το να ετοιμάσετε ένα τραπέζι έκπληξη στην οικογένεια, τους φίλους ή το ταίρι σας με ινδικές νοστιμιές; Είστε έτοιμοι να φτιάξετε ένα ονειρεμένο ινδικό κοτόπουλο ή αρνάκι κόρμα; Τότε σηκώστε ψηλά τα μανίκια, βάλτε στο τηγάνι τη σάλτσα που θα φτιάξετε με γάλα καρύδας, κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι, παντρέψτε τη με μια γενναία ποσότητα από το “μιξ κόρμα”, ανακατέψτε και αφήστε να σιγοβράσουν εκεί μέσα φιλετίνια ή κομμάτια κοτόπουλου ή αρνιού. Σερβίρετε και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι πάντες θα ξετρελαθούν!

info
Μπαχάρ, Ευριπίδου 31, Αθήνα, τηλ. 210 3217225, www.bahar.gr