Η εταιρεία ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ παρουσιάζει το νέο ψωμί σε φέτες με πέντε δημητριακά ολικής, ένα νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό ψωμί για κάθε ώρα και γεύμα της ημέρας!

Η ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής, που απαιτούν διατροφικές επιλογές με ποιότητα συστατικών και γεύσης, δημιούργησε ένα ψωμί σε φέτες, το οποίο χαρίζει στον οργανισμό τη φυσική διατροφική αξία των δημητριακών ολικής άλεσης.

Το ψωμί σε φέτες με τα 5 δημητριακά ολικής φέρνει μια συνταγή μοναδική, με μια φίνα, απαλή γεύση δημητριακών που θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς. Τα 5 δημητριακά που έχουν τα ψωμιά είναι: Σιτάρι, Σίκαλη, Βρώμη, Κριθάρι και Καλαμπόκι εξαιρετικής ποιότητας, που επιλέχθηκαν και αλέστηκαν με τη διαδικασία της ολικής άλεσης, ώστε να διατηρήσουν στο ακέραιο τη θρεπτική τους αξία.

Γιατί τα συγκεκριμένα δημητριακά:
Το Σιτάρι είναι στη βάση της μεσογειακής διατροφικής αλυσίδας, αποτελεί την κύρια πηγή ενέργειας στην καθημερινότητά μας. Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Με αντικαρκινική, αντιυπερτασική και καρδιοπροστατευτική δράση. Διατηρεί το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερο.

Η Βρώμη έχει υψηλή διατροφική αξία, χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά της σε βιταμίνες Β1, Β2 και Β3, βιταμίνη Ε που βοηθά στο ανοσοποιητικό, αλλά και μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Υψηλή περιεκτικότητα και σε φυτικές ίνες που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού και τη ρύθμιση της γλυκόζης.

Η Σίκαλη αποτελεί πηγή φυτικών ινών, αλλά και φωσφόρου, μαγνησίου, μαγγανίου, πρωτεϊνών και βιταμίνης Β1. Με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Βοηθά στη σωστή λειτουργία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος.

Το Κριθάρι είναι παρόν στη διατροφή του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια. Με υψηλές ποσότητες νιασίνης, βιταμίνης Ε, βιατμίνης C, σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, σεληνίου αλλά και πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ουσίες. Πλούσιο σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες.

Το Καλαμπόκι διαθέτει χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και αλατιού και ταυτόχρονα υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου, δρα αντιοξειδωτικά καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες, ενώ κάνει καλό και στα μάτια, λόγω της περιεκτικότητάς του σε καροτενοειδή.

Γιατί ολική άλεση;
Εφαρμόζοντας τη διαδικασία της ολικής άλεσης των δημητριακών, δηλαδή άλεση ολόκληρου του καρπού –φλοιός, ενδοσπέρμιο, φύτρο– το νέο ψωμί καταφέρνει να διατηρεί ατόφια όλα τα θρεπτικά συστατικά των πρώτων υλών που το συνθέτουν. Έτσι, με περιεκτικότητα υψηλότερη σε θρεπτικά συστατικά και παράλληλα, χαμηλότερη σε θερμιδική αξία, συγκριτικά με προϊόντα που δεν ανήκουν στην κατηγορία της ολικής άλεσης, η νέα πρόταση ψωμιού της εταιρείας είναι σίγουρα η ιδανική υγιεινή προσθήκη στην καθημερινή διατροφή.

Το ψωμί σε φέτες με 5 δημητριακά ολικής έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα σειρά ψωμιών σε φέτες της εταιρείας. Η πλήρης σειρά ψωμιών σε φέτες Ζέας, Οκτάσπορο αλλά και το νέο της «μέλος» είναι εδώ για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες σε κάθε ώρα της ημέρας, εντός και εκτός σπιτιού. Από ένα πρωινό σνακ μέχρι ένα πλούσιο γεύμα ή ένα ελαφρύ βραδινό, οι γευστικοί συνδυασμοί είναι αμέτρητοι.