Μια νέα ετικέτα έρχεται να προστεθεί στην προϊοντική γκάμα του κτήματος Μάτσα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το «Σαββατιανό Μάτσα 2019», ένα κρασί που παράγεται από τα ιστορικά αμπελοτόπια της Κάντζας στην Παλλήνη Αττικής.

Το «Σαββατιανό Μάτσα 2019» είναι ένας οίνος από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας που χαρακτηρίζεται από το κομψό άρωμα εσπεριδοειδών, την τραγανή οξύτητα, την εξαιρετική ισορροπία και τη μακρά αρωματική επίγευση. Ένα κρασί υψηλής ποιότητας η οποία χαρακτηρίζει όλη την προϊοντική γκάμα του κτήματος Μάτσα (Μαλαγουζιά Μάτσα, οίνοι χωρίς θειώδη).

Το «Σαββατιανό Μάτσα 2019» κυκλοφορεί κάτω από την «ομπρέλα» ενός νέου λογοτύπου που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το Κτήμα Μάτσα, διατηρώντας και τονίζοντας τα στοιχεία του ενετικού θυρεού της οικογένειας Μάτσα, αναδεικνύοντας έτσι περισσότερο την ιστορικότητα του κτήματος και την υπογραφή της δημιουργού του.

Nα αναφέρουμε, ότι η ιστορία της ποικιλίας Σαββατιανό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με την εταιρία «Καμπάς» που το 1935 δημιουργεί το πρώτο ελληνικό κρασί παλαίωσης από την ομώνυμη ποικιλία, όσο και με τη Ρωξάνη Μάτσα, που κληρονόμησε και καλλιεργεί σήμερα τα παραδοσιακά αμπελοτόπια της οικογένειας Καμπά στην Κάντζα.

Tο κτήμα Μάτσα έχει συνολική έκταση 122 στρέμματα στα οποία μοιράζονται οι ποικιλίες Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Ασύρτικο, Sauvignon Blanc και Syrah.

Διαβάστε ακόμη:
Γνωστό ουίσκι σε χάρτινη συσκευασία!

Δύο Νέες “χρυσές” διακρίσεις για την ΓΙΩΤΗΣ
27 νέα βραβεία ανώτερης γεύσης σε προϊόντα της Lidl Eλλάς