Ο σεφ του πιο cool εστιατορίου στο «Νησί των Ανέμων» έχει θητεύσει δίπλα στον Αλεν Ντουκάς, έχει περάσει από το Amass στην Κοπεγχάγη και έχει φτιάξει αρνίσια παϊδάκια για τον Iggy Pop στο Boho του Μαϊάμι.

Ο Χάρης Κόσσυφας δε μιλάει πολύ για τη δουλειά του, αν και έχει δουλέψει δίπλα σε κορυφαίους σεφ, όπως ο Αλέν Ντουκάς και σε εστιατόρια σαν το φημισμένο Amass στην Κοπεγχάγη. Με μια θητεία ετών στην boho παραλία της Φτελιάς πριν από τη μέταλλαξη της, ήταν αυτός που ανέλαβε το εστιατόριο Boho των Νεκτάριου Νικολόπουλου και Παύλου Γιαβή στο Μαϊάμι.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο πολύς Iggy Pop γεύτηκε αρνίσια παϊδάκια από τα χέρια του όταν πήγε για φαγητό στο Boho, τα οποία λάτρεψε κυριολεκτικά. Την ίδια λατρεία φαίνεται να έχει και ο Νεκτάριος Νικολόπουλος για τον Χάρη Κόσσυφα, μιας και τον είχε στο The Albion αλλά και στο Botargo της Σαντορίνης, πριν τον επιστρατεύσει φέτος στη «Φάρμα» του στη Μύκονο. Εκεί όπου νοιώθεις ότι είσαι πραγματικά στο «Νησί των Ανέμων», τρώγοντας καθαρά ελληνική κουζίνα, με προϊόντα που καλλιεργούνται σε ακτίνα εβδομήντα χιλιομέτρων.

Σε απόσταση αναπνοής από την παραλία της Φτελιάς και με τα δικά του μποστάνια, η «Φάρμα» του… «Κόναν», όπως αποκαλούν οι φίλοι του τον Νέκτάριο, φαντάζει σαν μια όαση, χωρίς ναργιλέδες και σαμπάνιες των τριάντα λίτρων. Είναι το μέρος όπου το χταποδάκι έρχεται συνοδευόμενο από μια κρέμα φτιαγμένη από φασόλια γίγαντες, ενώ το καλαμαράκι σερβίρεται με έναν πουρέ από μαϊντανόριζα, αμφότερα δείγματα της μαγειρικής νοοτροπίας του Χάρη. Ενός σεφ που δείχνει ότι μπορεί να κάνει όμορφα πράγματα, χρησιμοποιώντας τα πιο απλά θαλασσινά αλλά και ντόπια κρέατα από τη Μύκονο ή τα διπλανά νησιά που σερβίρονται ζουμερά μαζί με φρέσκιες τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι. Αν περάσετε μια βόλτα, δύσκολα θα φύγετε χωρίς χαμόγελο στα χείλη…

info
Φτελιά, Μύκονος, τηλ. 22890 72361. Ανοιχτά: Καθημερινά, μεσημέρι-βράδυ έως τις 23.00. Κόστος: €35-50/άτομο.