Ήταν Πέμπτη βράδυ όταν συναντήθηκα με την παρέα μου στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis στην Πλάκα. Ήταν από εκείνες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, που ήθελες να είσαι αγκαλιά με το air condition, ωστόσο, το roof garden του πεντάστερου ξενοδοχείου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Δεν ήταν μόνο το δροσερό αεράκι που σου χάριζε μια αίσθηση δροσιάς αλλά και η καταπληκτική θέα στον φωτισμένο Ιερό Βράχο, που δημιουργούσε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη συνέχεια της βραδιάς.

AcropolisSecret3

AcropolisSecret2

Η συγκλονιστική θέα έδενε τέλεια με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό του εστιατορίου και με τα καταπράσινα φυτά που απλώνονταν περιμετρικά στο χώρο. Πήραμε θέση στο τραπέζι μας και ο ευγενέστατος μετρ Παναγιώτης, που μετρά ήδη μια εικοσαετία στο εστιατόριο, μας καλωσόρισε με μια δροσερή σούπα ντομάτας (γκασπάτσο). Το καλοκαιρινό μενού, εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα, διαθέτει επιλογές για όλα τα γούστα. Εμείς ξεκινήσαμε με ένα εξαιρετικό Carpaccio από λαβράκι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο και εσπεριδοειδή και με Γαρίδες σε τραγανό φύλλο κρούστας που ήταν μαγειρεμένες με ούζο, τομάτα και τυρί φέτα. Τα κρητικά σπανακοτυροπιτάκια και οι κολοκυθοκεφτέδες με χαλούμι είναι επίσης δυο πολύ καλές -και ελληνικότατες- επιλογές για να ανοίξετε το γεύμα σας. Οι σαλάτες ακολουθούν την εποχικότητα και είναι ολόφρεσκες. Προτιμήσαμε μια Χωριάτικη με κρίταμο, κριθαρομπουκιές και αρωματικό παρθένο ελαιόλαδο, ενώ συνοδεύσαμε το φαγητό μας με το αγαπημένο μας λευκό Thema του κτήματος Παυλίδη. Σημειώστε ότι οι οινικές επιλογές είναι όλες από τον ελληνικό αμπελώνα και σε λογικές τιμές.

KRITHAROTO

Από τα κυρίως, μάς κέρδισε η πεντανόστιμη και σωστά ψημένη ταλιάτα από μοσχαρίσιο διάφραγμα Black Angus, που συνοδευόταν από πατάτες hash brown και baby λαχανικά αρωματισμένα με δενδρολίβανο, αλλά και το Κριθαρότο που είχε στην κορυφή του ένα φιλέτο από λαβράκι ξαπλωμένο σε σπαράγγια και ήταν μαγειρεμένο με Ασύρτικο Σαντορίνης. Μια πολύ ωραία ιδέα αν δεν θέλετε, όμως, κρέας ή ψάρι είναι το Καλοκαιρινό ριζότο με σπαράγγια, λεμόνι, δυόσμο και ξηρό ανθότυρο. Νόστιμο και ελαφρύ πιάτο.

KARYDOPITA

Μετά από ένα τόσο όμορφο δείπνο δεν γινόταν να μην δοκιμάσουμε και κάποιο γλυκό. Μάς άρεσε που όλο το μενού, όπως και τα γλυκά, προέβαλαν την ελληνικότητα μέσα από μια μοντέρνα ματιά, κάτι που σίγουρα θα ενθουσιάζει και τους ξένους που κατά κόρον φιλοξενεί το ξενοδοχείο. Η σιφνέικη μελόπιτα με ανθότυρο και κανέλα ήταν τέλεια μαζί με το δροσερό παγωτό μαστίχα και λίγο γλυκό κουταλιού περγαμόντο, ενώ η αρωματισμένη με γλυκάνισο καρυδόπιτα έδενε μοναδικά με παρφέ παγωτό και σάλτσα passion fruit. Το Acropolis Secret ανήκει πλέον στα αγαπημένα μας roof garden της πόλης!

info
Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, Ακρόπολη, τηλ. 210 9280100, http://divaniacropolishotel.com. Κόστος: 35-45 €. Ώρες λειτουργίας 20.00-02.00.