Τώρα που το Κολωνάκι αναβιώνει τις χρυσές εποχές του, τα καλά openings διαδέχονται το ένα το άλλο. Τελευταία μας ανακάλυψη ένας Γαϊδαρος, που είναι πολύ chic, από τη διακόσμηση και τη μουσική του έως το μενού του.

Ο λόγος για το νέο all day Greek bistrot bar Γαϊδαρος που άνοιξε στο τέλος του 2014 στη Σκουφά, φέρνοντας vintage αύρα στην καθημερινότητά μας και έναν πολύ καλό λόγο για να βγούμε στο κέντρο της πόλης.

GaidarosGreekChic (2) new

Ο Γαϊδαρος δεν είναι κάποιος τυχαίος, έχει τη δική του μοναδική άποψη για όλα, ακόμη και για το όνομά του που το γράφει με διαλυτικά στο “ι” αντί για τόνο στο “α”. Επιπλέον, έχει εκλεπτυσμένους τρόπους και ακόμη πιο εκλεπτυσμένο γούστο σε ό,τι μας προσφέρει, από την εξυπηρέτηση που είναι πάντα φιλική, έως το μενού, τα cocktails και τα σπάνια αποστάγματα.

Στο Γαϊδαρο, λοιπόν, η μέρα ξεκινά με ελληνικό καφέ ψημένο στο μπρίκι και συνοδευμένο με λουκουμάκι ή με γευστικότατο καφέ φίλτρου και ζεστά ροφήματα σερβιρισμένα σε vintage κούπες. Τα ροφήματα δεν πάνε ποτέ μόνα τους, γι αυτό επιλέγουμε και κάποιο γλυκάκι. Εδώ βρίσκουμε υπέροχη πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα και μους γιαουρτιού με μπισκότο και γλυκό βύσσινο ή με αποξηραμένο κίτρο και μοσχολέμονο.

GaidarosGreekChic (13) new

Τα μεσημέρια, τον πρώτο λόγο έχουν τα πιάτα στα οποία πρωταγωνιστούν τα ελληνικά προϊόντα. Για ένα ελαφρύ lunch break επιλέγουμε οπωσδήποτε μία από τις λαχταριστές σαλάτες του, όπως η σαλάτα με σπανάκι baby, αποξηραμένο σύκο και κατίκι Δομοκού ή σαλάτα με φακές, κόκκινη πιπεριά, λιαστή ντομάτα, τηγανητό αυγό και λάδι αντζούγιας. Τις συνοδεύουμε με σούπα, τάρτα ημέρας ή ποικιλία ελληνικών τυριών (αρσενικό Νάξου, λαδοτύρι Μυτιλήνης, γραβιέρα Αμφιλοχίας και μανούρι Λάρισας). Πολύ καλά και τα πιάτα με ελληνικά ζυμαρικά, όπως τα στριφτάρια με χταπόδι, κάππαρη και ξύσμα μοσχολέμονου.

GaidarosGreekChic (4) new

Δεν μπορούμε να αντισταθούμε βέβαια και στα αμφίψωμα (ή αλλιώς tost), που είναι φέτες ψωμιού από καλαμπόκι, σιμιγδάλι και προζύμι, από καρύδι, αλλά και ολικής άλεσης, που κάνουν “παρέα” με εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, όπως ελληνικό προσούτο, μανούρι, μορταδέλα Δράμας, κατίκι Δομοκού και ελληνική πέστροφα.

GaidarosGreekChic (7) new

Τα βράδια μας κερδίζουν τα cocktails που και αυτά έχουν άρωμα, αλλά και όνομα Ελλάδας -τα ονόματά τους μάλιστα σε κάνουν να χαμογελάς πριν καν τα γευτείς. Μπλάντυ Μαρίκα, Ντέι Ντέι, Πεφταστέρι, Πεντοζάλι και η νύχτα μόλις ξεκίνησε.

Όσο για τη μουσική; Στο Γαϊδαρο αγαπούν τη jazz swing, στα funk και soul ακούσματα, με τους καλύτερους Djs του είδους να δημιουργούν κάθε βράδυ την ιδανική ατμόσφαιρα. Ο Deaky Ear Candy, Constantine Kalfakakos, ο Χρήστος Θεοδωρίδης, ο Fanis La, η Cathy Dudette και η Efi B. μετατρέπουν κάθε βράδυ σ’ ένα απολαυστικό πάρτι, ενώ τις Πέμπτες ο Teo Mavropoulos μας προσκαλεί στα πιο εστέτ πάρτι, τα “Speakeasy” πάρτι, τα οποία μας προσκαλούν στη μαγεία των 20’s, 30’s και 40’s.

info
Γαϊδαρος, Σκουφά 47-49, Κολωνάκι, τηλ. 210 3643927.