Κρυμμένο σχεδόν σε μία γωνία της Κύπρου, στην Αργυρούπολη, βρίσκεται τα τελευταία 3 χρόνια ένα από τα πιο κομψά εστιατόρια των νοτίων προαστίων, με comfort γεύσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να έχεις πάει για φαγητό σε φιλικό σπίτι.

Η Φώφη και ο Χάρης, οι ιδιοκτήτες του Αίφνης, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα ζεστό εστιατόριο, που ξεχωρίζει αρχικά για την προσεγμένη του διακόσμηση, η οποία θυμίζει τραπεζαρία σπιτιού αλλά με πολλά τραπέζια, αντί για ένα κεντρικό. Περνώντας το κατώφλι του δε, η εγκάρδια υποδοχή του Χάρη μας έκανε αμέσως να νιώσουμε άνετα. Αφού μας συνόδευσε στο τραπέζι μας, μας έφερε ρακή και τυρομπαλίτσες με λιναρόσπορο και μαρμελάδα σύκο για καλωσόρισμα, ενώ στη συνέχεια η Φώφη έσπευσε να μας ενημερώσει για τα πιάτα ημέρας, που αν και νωρίς ακόμη για τα ελληνικά δεδομένα (μόλις 21:00), είχαν σχεδόν τελειώσει.

Εκτός από τα πιάτα ημέρας, στο μικρό μενού του το Αίφνης φιλοξενεί λίγες και προσεγμένες επιλογές για σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα, καθώς και μία ξεχωριστή καρτέλα με πεϊνιρλί σε 4 εκδοχές. Δοκιμάσαμε δροσερή πράσινη σαλάτα με σαλάμι Θάσου, γραβιέρα Νάξου και αχλάδι που ήταν ταιριαστά σερβιρισμένη με σως σύκου, τηγανιά με μανιτάρια porto bello σβησμένη με Μαυροδάφνη πορτοκάλι σε μία πραγματικά πληθωρική μερίδα. Όπως μας εξήγησε ο Χάρης άλλωστε, η φιλοσοφία τους είναι να μαγειρεύουν και να σερβίρουν φαγητό όπως στο σπίτι τους, άρα οι μερίδες δεν θα μπορούσαν να μην είναι χορταστικές.

Στα κυρίως, επιλέξαμε από τα πιάτα ημέρας μοσχαράκι με μουστάρδα, που συνοδευόταν από μαφαλντίνες (κυματιστά πλατιά ζυμαρικά) οι οποίες ήταν ο ιδανικός συνοδός για την ωραία σάλτσα του κρέατος. Ευχάριστη έκπληξη και η χοιρινή καπνιστή μπριζόλα με την ξεχωριστή γαρνιτούρα, αφού αντί για τον κλασικό πουρέ πατάτας συνοδευόταν από πουρέ από σάρκα μελιτζάνας και πράσινα φασολάκια, ένα συνδυασμό που πραγματικά απολαύσαμε με την καρδιά μας. Το μόνο μας πρόβλημα ήταν ότι καθώς οι μερίδες ήταν αρκετά μεγάλες δεν είχαμε αφήσει καθόλου χώρο για γλυκό. Βέβαια, αυτό σε συνδυασμό με τα πεϊνιρλί που επίσης δεν δοκιμάσαμε μας δίνει μία πολύ καλή δικαιολογία για να επιστρέψουμε σύντομα στο Αίφνης.

info
Κρήτης 56, Αργυρούπολη, τηλ. 6944 844733. Κόστος: 20-25€ / άτομο.