Η Θεσσαλονίκη είναι αγαπημένος προορισμός για πολλούς λόγους, αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε έναν όμως, θα ήταν σίγουρα το καλό φαγητό. Κάθε επίσκεψη, λοιπόν, συνδυάζεται με νέες γευστικές ανακαλύψεις. Πιο πρόσφατη για εμάς, το Αγιολί, στη Λεωφόρο Νίκης.

Αν δεν είσαι ντόπιος ή συχνός επισκέπτης της πόλης, η Λεωφόρος Νίκης είναι η παραλιακή λεωφόρος της Θεσσαλονίκης, με τα μαγαζιά της να προσφέρουν πρώτα από όλα απίστευτη θέα στη θάλασσα. Σε αυτή την τόσο προνομιακή θέση βρίσκεται τα τελευταία χρόνια και το εστιατόριο Αγιολί, που δίνει έμφαση στις μεσογειακές γεύσεις, που συνυπάρχουν αρμονικά στο μενού με κάποιες ασιατικές αναφορές.

Στο Αγιολί θα απολαύσετε νόστιμα πιάτα με θαλασσινά, όπως γαρίδες tempura σε τραγανή κρούστα με wakame και γλυκό τσίλι, λιγκουίνι θαλασσινών με γαρίδες, μύδια, χτένια και πούδρα αυγοτάραχου, κριθαρότο γαρίδας με τοματίνια και φρέσκο βασιλικό και λαβράκι φιλέτο στη σχάρα σερβιρισμένο με αρωματικό ταμπουλέ και μεσογειακά μυρωδικά. Δίπλα τους και κάποιες επιλογές με κρέας, όπως μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος και burger με ψωμάκι brioche, μπέικον, τσένταρ, καραμελωμένα μανιτάρια και μαγιονέζα λευκής τρούφας. Στις ιδιαίτερες προτάσεις του εστιατορίου, ξεχωρίζουμε και τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς με ρύζι, κουκουνάρι και μυρωδικά σε κρέμα αβγολέμονο.

Στο τέλος της βραδιάς, το Αγιολί θα σας αποχαιρετήσει ιδανικά με ένα… παγωμένο φιλί, όπως ονομάζεται το πληθωρικό επιδόρπιο τους με μους φράουλας και λευκής σοκολάτας, σε τραγανή βάση πραλίνας και νιφάδων καλαμποκιού!

info
Λεωφόρος Νίκης 15, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 262888.