Ένας δρόμος που μέσα σε λίγα χρόνια έγινε η πιο μοδάτη πιάτσα των δυτικών προαστίων, η Αιμιλίου Βεάκη είναι γεμάτη cafés, bars, εστιατόρια, street food μαγαζιά και όχι μόνο. Εμείς τη φέραμε πάνω-κάτω, καταγράψαμε, δοκιμάσαμε και σας την παρουσιάζουμε.

king's-point1

Για Burger
Οι επιλογές εδώ περιορίζονται σε τέσσερα, παρακαλώ, μαγαζιά. Το πρώτο, που άνοιξε, ήταν το Bull House (Αιμιλίου Βεάκη 13, τηλ. 210 5716706). Ένα μικρό, άκρως βιομηχανικό, μαγαζί με αμερικάνικες λεπτομέρειες και λίγα τραπέζια. Αξίζει να δοκιμάσεις το Caesar`s chicken burger με το τραγανό φιλέτο κοτόπουλο, τη σάλτσα του Καίσαρα να το πλαισιώνει όμορφα και το αφράτο ψωμάκι. Επίσης ενδιαφέρον έχει και το Jack Daniels με τη σπιτική ομώνυμη σάλτσα, όπως και το Roquefort burger με τη δυνατή σος από μπλε τυρί. Λίγο πιο πάνω στον αριθμό 34 συναντάμε το King’s Point (τηλ. 215 5550981). Δεν μετράει ένα χρόνο ζωής και φαίνεται ότι έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς. Θα κάτσεις στο ξύλινο τραπέζι με τα παγκάκια και ενώ χαζεύεις το σουλάτσο θα απολαύσεις κάποιο από τα καθαρά αμερικάνικα burger του (τα περισσότερα έχουν ονομασίες από πολιτείες των ΗΠΑ). Προτείνουμε το California με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, bbq σάλτσα, onion rings, τυρί cheddar, μπέικον και ομελέτα, καθώς και το New York με τη μαρμελάδα μπέικον και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

butcher's

Το τρίτο που συναντάμε είναι της αλυσίδας Burgerville (Αιμιλίου Βεάκη 44, τηλ. 210 5787005), που μετρά ήδη 6 καταστήματα σε όλη την πόλη. Έχει αμερικάνικη ατμόσφαιρα με δερμάτινους καναπέδες, πολλά ροκ στοιχεία και έναν πλούσιο κατάλογο από 16 διαφορετικά burgers. Δοκιμάσαμε το Buffalo με καραμελωμένα κρεμμύδια, cheddar τυρί, μανιτάρια και μαύρη μουστάρδα, όπως επίσης και το καυτερό Mexican tekila με jalapeños σος, cheddar, μπέικον, κρεμμύδι, μανιτάρια και μουστάρδα. Τελευταίο στην παρέα, μιας και άνοιξε πριν από λίγους μήνες, ήρθε το Butcher’s Burger & Butcher’s Steak (Αιμιλίου Βεάκη 41, τηλ. 210 5766662). Στον κρυφό εσωτερικό του κήπο δοκίμασε τις αντοχές σου με το Survivor Burger (διπλό λουκάνικο παραγωγής των ιδιοκτητών, διπλή πανσέτα, δύο μοσχαρίσια μπιφτέκια 200γρ., τσένταρ, μπέικον, Jack Daniel’s σος, τσένταρ σος) ή μοιράσου με την παρέα σου το La Butcher Familia Burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι 1.200γρ. και τετραπλό τηγανητό αβγό, 10 φέτες μπείκον, 10 φέτες τυρί τσένταρ, σπιτική Buthcer’s σος, τσένταρ σος, πίκλες, ντομάτα και κρεμμύδι!

Για ψάρι, sushi και wok καταστάσεις

karxarias1

Karxarias drink fish
Παρόλο που η είσοδός του δεν βρίσκεται επί της Βεάκη, εκτείνεται σε αυτή με την ωραία αυλή που έχει φτιάξει. Σκηνικό θαλασσινό, σε μπλε και άσπρες αποχρώσεις, κουπιά που κρέμονται από κολώνες, καλάμια στο ταβάνι, κάδρα με ετικέτες από ούζα και πολλά καραφάκια στα ράφια. Άλλωστε εδώ το ούζο έχει την τιμητική του με πάνω από 30 διαφορετικές ετικέτες. Εκτός από τους νόστιμους ψαρομεζέδες του (καλαμάρι και χταπόδι ψητό, αχνιστά μύδια κλπ.), παίζει πολύ και με ριζότο ή κριθαρότο ανάλογα τη μέρα. Το τηγάνι του έχει επίσης ενδιαφέρον -τα στικ μελιτζάνας και κολοκυθιού που δοκιμάσαμε, αλλά και τα ψάρια είχαν τηγανιστεί με μαεστρία. Αιμιλίου Βεάκη 7, τηλ. 210 5766599.

yuzu

Yuzu
Μετράει πάνω κάτω λίγους μήνες ζωής και ήρθε να καλύψει το κενό που είχε αυτή η πιάτσα για «τίμιο» sushi. Σκούροι τοίχοι από τούβλο, πολύχρωμα φωτιστικά, μαύροι καναπέδες, άνετα ξύλινα τραπέζια και μια μεγάλη μπάρα συνθέτουν το σκηνικό του. Τα τραπέζια έξω στον πεζόδρομο τώρα το καλοκαίρι είναι τα πρώτα που γεμίζουν, μιας και σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στη βεράντα του σπιτιού σου. Δοκιμάσαμε τα δροσερά με καβούρι Crispy California rolls, τα tempura με ωραία τραγανή γαρίδα και αβοκάντο, καθώς και το Alaska με καπνιστό σολομό, καβούρι, αβοκάντο και κόκκινο χαβιάρι. Αιμιλίου Βεάκη 18, τηλ. 210 5718887.

wok-master

wok-master1

Wok master X
Μέχρι πριν λίγο καιρό βρισκόταν σε έναν παράλληλο δρόμο της Βεάκη, όμως, πρόσφατα βρήκε κι αυτό το χώρο του στην πιάτσα των δυτικών προαστίων. Στα wok του πέφτουν καθημερινά ρυζομακάρονα, μακαρόνια udon, ρύζι λευκό ή αναποφλοίωτο (σαν βάση), ό,τι λαχανικό μπορείς να φανταστείς, αλλά και κοτόπουλο, μοσχάρι, γαρίδες και χοιρινό, που δένουν τέλεια με τη σάλτσα που επιθυμείς. Αιμιλίου Βεάκη 33, τηλ. 213 0299102.

psinesai

Για σουβλάκι
Φυσικά από αυτό το δρόμο δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό street food. Δύο οι επιλογές, λοιπόν, για σουβλακοκαταστάσεις: Ψήνεσαι στον αριθμό 36 (τηλ. 210 5777121) και Βεάκη 56 (τηλ. 210 5746626) στο αντίστοιχο νούμερο.

Για γλυκό

sokolata2

Σοκολάτα-Μπισκότο
Από τα πιο διάσημα μέρη για κρέπα στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου. Συνήθως έρχεσαι για τη γλυκιά της εκδοχή όχι όμως ότι δεν υπάρχει και η αλμυρή. Η πιο δημοφιλής φυσικά είναι η «Σοκολάτα-Μπισκότο», που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν βάση και να προσθέσεις ό,τι άλλο επιθυμείς. Αιμιλίου Βεάκη 26, τηλ. 210 5747903.

Luku tsu mas
Με ονομασία λογοπαίγνιο (το δεύτερο συνθετικό είναι από το επίθετο του ιδιοκτήτη Τσούμας) γεμίζει τη Βεάκη με αρώματα φρεσκοτηγανισμένου λουκουμά. Εδώ θα βρεις λουκουμάδες στην παραδοσιακή τους μορφή, με μέλι και κανέλα, αλλά και πιο προχωρημένους, όπως βουτηγμένους σε πραλίνα, μαύρη ή λευκή σοκολάτα και άλλους σε συνδυασμό με κρέμα λεμονιού και πραλίνα ή με τυρί Philadelphia. Σε μερίδες των 6 ή πιο ενισχυμένες των 10 τεμαχίων. Αιμιλίου Βεάκη 21, τηλ. 213 0241165.

kaminada2

Καμινάδα- Το γλυκό του Δούναβη
Το έχουν χαρακτηρίσει το «γλυκό των πανηγυριών» και όχι άδικα αφού μέχρι πρότινος μόνο στα πανηγύρια μπορούσες να το βρεις. Αφού λοιπόν ταξίδεψε ανά την Ελλάδα, βρήκε στη Βεάκη τον σταθερό του χώρο. Η «καμινάδα», λοιπόν, είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται από ζυμάρι –σαν αυτό του τσουρεκιού- τυλίγεται σε ξύλινα ρολά, επικαλύπτεται με ζάχαρη και στη συνέχεια ψήνεται. Όταν ψηθεί είτε το τρως σκέτο, είτε προσθέτεις κανέλα, μπισκότο, σοκολάτα ή πραλίνα. Το σίγουρο είναι ότι θα θελήσεις κι άλλο. Άσε που τώρα ετοιμάζουν και την αλμυρή εκδοχή της. Αιμιλίου Βεάκη 34.

circle

Για καφέ και ποτό
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι σε αυτό το δρόμο τα all day café bars ξεπερνούν τα είκοσι. Οπότε οι επιλογές σου είναι κάτι παραπάνω από αρκετές. Οι πρώτες καφετέριες που άνοιξαν ήταν η Sempre (τηλ. 210 5787043) στο τέλος σχεδόν του δρόμου, πίσω από την εκκλησία του Αγ. Ταξιάρχη και το γωνιακό Café-café (τηλ. 210 5720060) με την όμορφη art deco διακόσμηση. Ενδιαφέρουσα και minimal διακόσμηση έχει και το 45st (τηλ. 210 5721220) που τα βράδια παίζει σε πιο ελληνικούς ρυθμούς και δεν λείπουν φυσικά και τα live. Στην απέναντι γωνία συναντάμε το Circle (τηλ. 213 0210834) με τις πιο groovy μουσικές. Λίγο πιο κάτω είναι το Kika (τηλ. 210 5737300). Το όνομά του δανεισμένο από την ομώνυμη ταινία του Almodóvar, έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και αυτό αποτυπώνεται τόσο στη διακόσμηση όσο και στις jazz, swing, baggie και latin μουσικές του επιλογές.

butler

bangalow1

Το Butler (τηλ. 698 6982811) με την «οικολογική» του, θα λέγαμε, εμφάνιση είναι από τα πιο πρόσφατα και έγινε αμέσως στέκι μιας και όποια ώρα και να πας δύσκολα θα βρεις τραπέζι. Κατηφορίζοντας συναντάμε τα τραπεζάκια του Mind the cup (τηλ. 210 5776010). Το μοναδικό ίσως coffee shop στην περιοχή με specialty καφέ, που όταν καβουρδίζεται γεμίζει όλη η Αιμιλίου Βεάκη μεθυστικά αρώματα. Από την άλλη, η ταράτσα του Manor House (τηλ. 210 5744060) έχει γίνει από τις πιο περιζήτητες. Εκεί βρίσκουμε και τον Μιχάλη Καραγιάννη, νικητή του διαγωνισμού late art για το 2016, να «ζωγραφίζει» τους καφέδες. Το εναλλακτικό Καxón (τηλ. 210 5776800) προσφέρεται για πιο ήρεμες καταστάσεις, όπως επίσης και το βιομηχανικό Sherlock 32 (τηλ. 210 5718373), που πολλές φορές διοργανώνει latin βραδιές. Τέλος, το ολόφρεσκο Bungalow 19 (τηλ. 210 5777794), με όμορφη ρετρό διακόσμηση μοιάζει πολύ με γαλλικό bistro και φέρνει άλλον αέρα στον πολυσύχναστο δρόμο του Περιστερίου.