Στην ψαροπιάτσα πίσω από το Ωνάσειο, η κυρία Αντωνία με τον άντρα της τον κύριο Ηλία είναι το κρυφό μυστικό της γειτονιάς, που πρόσφατα ανακαινίστηκε, σε μια σάλα που θυμίζει τα παλιά εστιατόρια της δεκαετίας του ’60.

antonia-91_n

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οι γιατροί του Ωνασείου αλλά και η γειτονιά που έρχεται να πάρει σε πακετάκι το διάσημο καλαμάρι της, όλοι ορκίζονται στο τηγάνι της κυρίας Αντωνίας, αιθέριο, αέρινο, τραγανό κι αλάδωτο – σκέτη τεμπούρα! Η οποία, επίσης, αγαπά τις γενναιόδωρες μερίδες και μπορεί να σε χορτάσει και μόνο με ένα βουνό ολοτράγανα, ολόγλυκα τηγανητά κολοκυθάκια σε ροδελίτσες που τηγανίζονται σε ανάλαφρο κουρκούτι, εθιστικά σαν τσιπς.

kalamarakia antoniaedited

salata antoniaedited

Μια σαλάτα με μαρούλι, λάχανο, καρότο, ντομάτα, πιπεριά, κάππαρη και κρεμμύδι μαζί με μαυρομάτικα, φρεσκοκομμένη και κλασική, το ίδιο εξαιρετικές και οι -επίσης-βουνό τηγανητές πατάτες. Μεγάλα, γεμάτα ολόφρεσκα μύδια που αχνίζονται με κρασάκι και μαϊντανό, και ύστερα λογικά έρχεται η ώρα της γαρίδας, αφού η Αντωνία φημίζεται για την πιο τεράστια γαρίδα του λεκανοπεδίου, που μαγειρεύεται με όποιον τρόπο τραβά η όρεξή σου.

antonia-60_o

Εμείς προτιμήσαμε μια σουπιά στα κάρβουνα, που ήρθε φιλεταρισμένη, σωστά ψημένη, με λαδολέμονο και διακριτική ρίγανη για το άρωμα. Ο κλασικός μεζές, όπως τον ονειρεύεσαι, όπως τον θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια.

info
Ισμήνης & Ξενοφώντος 191, Τζιτζιφιές, τηλ. 210 9404508.