Είχα πολύ καιρό να βρω ένα μαγαζί τόσο ατμοσφαιρικό σαν το Beauty Killed The Beast και ένα brunch μενού τόσο ενδιαφέρον σαν κι αυτό που δημιούργησε ο γνωστός food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης.

Μια Κυριακή, λοιπόν, του Οκτώβρη πήρα τις φίλες μου και το επισκεφτήκαμε. Είχα ακούσει ήδη τα καλύτερα και οι προσδοκίες μου ήταν μεγάλες -και απ’ ότι αποδείχθηκε στη συνέχεια διόλου μάταιες. Όλα όσα δοκιμάσαμε και βιώσαμε ήταν ένας προσεγμένος συνδυασμός γεύσεων, αισθητικής, μουσικής, κόσμου, που έδεναν ιδανικά με την περιοχή αυτή του κέντρου, με τον πεζόδρομο της οδού Παραμυθιάς. Εκεί, απέναντι από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin Funky Gourmet, το Beauty Killed The Beast κλέβει τις εντυπώσεις με την ενέργειά του, τα γεμάτα ζωή και νεολαία τραπέζια του που κατακλύζουν τον πεζόδρομο και δημιουργούν ένα χαλαρό, κινηματογραφικό, σκηνικό σαν το σινεφίλ όνομά του.

Την ίδια αίσθηση έχεις και όταν εισέρχεσαι στο εσωτερικό του. Η ψηλοτάβανη μονοκατοικία του 1930 έχει υπέροχα vintage έπιπλα, αναπαυτικά δερμάτινα stools, πριβέ χώρους για αξέχαστες φιλικές μαζώξεις και μια κατασκευή κάτω από το γυάλινο πάτωμα της μιας σάλας, που σου δίνει την αίσθηση μιας ζούγκλας στο κέντρο της πόλης! Ο χώρος, που έχει την υπογραφή της Nine Design, του Παναγιώτη Φούντα και του Θάνου Τσουνάκα, είναι εντυπωσιακός και ζεστός, ιδανικός για τα χειμωνιάτικα μεσημέρια -και βράδια φυσικά- που έρχονται.

Το μοναδικό σκηνικό συμπληρώνεται αριστοτεχνικά από το brunch menu του @gabnikolaidis, που έχουμε γνωρίσει από το Instagram και το blog του coolartisan.gr. Ο Γαβριήλ, μετά από πολλές δοκιμές που έκανε με την ομάδα του Beauty τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, θέλησε να συνδυάσει διεθνείς γεύσεις με την ελληνική παράδοση. Έτσι, κλασικές brunch συνταγές παντρεύονται με τοπικά προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς και δημιουργούν πιάτα, όπως οι πεντανόστιμες αλμυρές βάφλες με hollandaise sauce που φάγαμε, οι οποίες συνοδεύονταν με σαγανάκι ταλαγάνι, ψιλοκομμένο σύγκλινο και αβγό τηγανητό. Τα νιόκι με πράσινη σάλτσα από σπανάκι και πράσο, που ήρθαν με λουκάνικο πράσου και λαδοτύρι Μυτιλήνης, ήταν ένα πιάτο μοναδικά γευστικό και ισορροπημένο, καθώς και απρόσμενα ελαφρύ.

Για πολλούς βέβαια brunch σημαίνει αβγά, σαν να λέμε scrambled eggs, τα οποία εδώ θα τα γευτείς μέσα σε φωλιά από κουλούρι Θεσσαλονίκης και θα τα συνοδεύσεις με ταλιατέλες λαχανικών από κολοκύθι, καρότο και γλυκοπατάτα. Για κάτι πιο ιντριγκαδόρικο προτίμησε το shakshuka, τον ανατολίτικο καγιανά που έχει μπόλικα μπαχαρικά και φέτα και συνοδεύεται με ψωμί και ψημμένο λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλα νόστιμα, που δεν καταφέραμε όμως να δοκιμάσουμε και που σίγουρα θα δοκιμάσουμε το χειμώνα που έρχεται. Όπως το burger στιφάδο με μοσχάρι (βασιλοπούλα), που σιγομαγειρεύεται για ώρες σε κόκκινη σάλτσα στιφάδο και συνοδεύεται με ψητό μελίχλωρο Λήμνου. Εμείς προτιμήσαμε το bagel με κοτόπουλο, που ήταν παναρισμένο σε corn flakes και είχε κρέμα αβοκάντο και δεν μας απογοήτευσε ούτε αυτό. Ωστόσο, υπάρχει και vegan επιλογή για τους ενδιαφερόμενους: λιγκουίνι σε vegan σπιτικό λιωμένο τυρί τσένταρ με βάση τη γλυκοπατάτα και τα κάσιους.

Στο τέλος, οπωσδήποτε apple crumble cheesecake, μια τέλεια βάση από ζύμη βουτύρου, κρέμα ψητού cheesecake και αρωματικό apple crumble. Εναλλακτικά, βέβαια, για τους chocoholics υπάρχει η Σούπα φουντουκιού με γάλα αμυγδάλου, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και παγωτό βανίλιας ή τα πιο κλασικά pancakes “λουσμένα” στη σοκολάτα. Να πάτε!

info
Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός, τηλ. 210 5240117. Κράτηση απαραίτητη. Τιμές: από 5,50 ευρώ έως 9,5 ευρώ.