Το διαχρονικό νεοκλασικό στέκι της οδού Τσόχα, στους Αμπελόκηπους, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του ξανά την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Μαϊου, με δύο γαστρονομικές εκπλήξεις “στο τσεπάκι”.

Μετά από 14 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας, οι αδελφοί Πιτσιλή και ο Γιάννης Καγιούλης μας υποδέχονται σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της πόλης, υποσχόμενοι τις πιο ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές. Πόσο μάλλον φέτος, που οι εκπλήξεις στην κουζίνα διαδέχονται η μία την άλλη.

0610_balthazar_20120615_

Έτσι, την κουζίνα του δημοφιλούς bar restaurant αναλαμβάνει ο Χριστόφορος Πέσκιας, σχεδιάζοντας ένα μενού βασισμένο στις άριστες πρώτες ύλες, με πιάτα, όπως το flank steak με σάλτσα τσιμιτσούρι ή το ελληνικό fish and chips.

0607_balthazar_20120615-(1)

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Η μεγάλη πρωτοτυπία του Balthazar αυτή τη χρονιά είναι το concept του shop in a shop restaurant. Πρόκειται για το ασιατικό Freud Oriental, που για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στον κήπο του Balthazar. Ο Μανώλης Κονιωτάκης με την ομάδα του υπόσχεται ένα από τα καλύτερα sushi της Αθήνας, κι εμείς αδημονούμε να το δοκιμάσουμε…

Τέλος, τη λίστα με τα καλοκαιρινά cocktais υπογράφει ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος, ενώ οι γλυκιές δημιουργίες θα είναι του chef patissier Διονύση Αλέρτα.

Εν αναμονή του opening, λοιπόν!

info
Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6412300-309, www.balthazar.gr
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά μετά τις 21:00 εκτός Κυριακής.