Στα Λιναριά της Σκύρου βάλε σημάδι τον αιωνόβιο πλάτανο και τη βιτρίνα που καθημερινά ανανεώνεται με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τα καΐκια της Σκύρου. Εκεί βρίσκεται το «Θαλασσάκι» όπου θα χορτάσεις με σπιτικές σκυριανές συνταγές δια χειρός της κυρίας Μάγδας.

Από την Γεωργία Παπαδημητρίου

Το θαλασσινό αεράκι «μπλέκεται» με τα φίνα αρώματα που αναδύονται από τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τις σχάρες της κουζίνας του εστιατορίου. Το «χιτ» του καταλόγου δεν είναι άλλο από την special αστακομακαρονάδα της κυρίας Μάγδας που θα την αναζητήσεις ξανά και ξανά. Το ριζότο θαλασσινών χωρίς ντομάτα (γαρίδες, καλαμάρια, χταποδάκι και μύδια) και το κριθαρότο γαρίδας η βελουτέ ψαρόσουπα, όπως επίσης τα ολόρφεσκα ψάρια στην σχάρα ή στο τηγάνι, είναι από τις must επιλογές.

θαλασσακι

Μειώνουν αισθητά τις αντιστάσεις, τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, η καβουροσαλάτα (καβούρι με κρεμμυδάκι φρέσκο και σπιτική μαγιονέζα), τα σκυριανά τυροπιτάρια (τηγανητή τυρόπιτα), η σπιτική τυροκαυτερή, οι χειροποίητες χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες και η χωριάτικη με ντομάτα, αγγουράκι και κρεμμύδι από τα σκυριανά μποστάνια.

Αν δεν αλλάζεις με τίποτα το κρέας, τότε δεν χάσεις με τίποτα το κατσικάκι στη γάστρα. Κλείσε το γεύμα σου δίπλα στο κύμα, με μία αρωματική πορτοκαλόπιτα με παγωτό.

Ένα από τα πιο δυνατά «σημεία» του εστιατορίου, είναι η κάβα του. Στο «Θαλασσάκι» έχεις τη δυνάτοτητα να επιλέξεις ανάμεσα σε εξαιρετικές ετικέτες κρασιού και μπίρας.

info
Θαλασσάκι, Λιναριά Σκύρου, τηλ. 22220 91995 & 6936543060.